7/10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana – ethän sinä ole yksi heistä?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Vuoden kuluttua elämäsi voi olla hyvin erilaista. Voit olla arvostettu ja tykätty. Elätät itsesi bloggaamalla ja voit sen ansiosta vihdoinkin valita, missä ja miten asut. Tiedän, että moni lukijoistani (ehkä sinäkin) haaveilee tästä. Että saisi vihdoin vapauden olla, elää ja tehdä mitä haluaa. Ei tarvitse herätä aamulla herätyskellon soittoon eikä neuvotella pomon kanssa loma-ajoista. Saisi vihdoinkin viettää lomaa yhdessä perheen kanssa, eikä pitäisi lomailla eri aikaan puolison kanssa, jotta lasten ei tarvitse olla yksin montaa viikkoa.

Rakastan bloggaamista siksi, että oikein tehtynä tämä on mahdollista toteuttaa. Kokemukseni on kuitenkin se, että yhä useampi aloittava bloggaaja hyppää bloggaamisen maailmaan ilman kokemusta, suunnitelmaa tai suuntaa. Blogi perustetaan rahan kiilto silmissä, ja kun tuloja ei näy eikä kuulu, motivaatio laskee hyvinkin nopeasti.

Ja taas on huomenna herättävä työhön, joka ”syö elävältä”.

Mutta entä jos elämän ei tarvitsisi olla tuollaista? Oravanpyörässä juoksemista, uuvuttavaa ja sisimpää syövyttävää?

7/10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana – ethän sinä ole yksi heistä?

Voisin yrittää vakuuttaa sinua bloggaamisen hyödyistä vaikka kuinka mutta tiedän, että olet myös realisti. Ymmärrät, ettei miljonääriksi tulla viikossa ja että joskus kimaltava esine voi olla katinkultaa.

Joten mitä jos istutaan alas ja jutellaan ihan avoimesti?

Sinulla on unelma mutta sinua pelottaa toteuttaa se. Olet ajatellut bloggaamisen aloittamista jo kohta kaksi vuotta (ehkä jopa pidempään). Kaipaat rohkeutta aloittaa, mutta joka kerta puhut itsesi ympäri.

Ymmärrän. Ja voin lohduttaa, ettet missään nimessä ole yksin. Useat lukijani ja opiskelijani ovat kertoneet samoista tuntemuksista.

Kun saat innostuksen buustin, menet sosiaaliseen mediaan ja alat etsimään muiden blogeja. Katselet kauniita ulkoasuja ja hauskasti kirjoitettuja tekstejä. ”Ei minusta tule koskaan noin hyvää”, ajattelet ja suljet koneen.

Sabotoit siis itseäsi ennen kuin edes aloitat. Tilanne on vähän sama kuin jos haluaisit lähteä ajamaan pyörällä kauniina kesäpäivänä mutta puhkaiset renkaan ja sitten talutat pyörää eteenpäin. Eihän siinä hirveästi järkeä ole.

Meillä on tapana aina löytää ne kaikista huonoimmat asiat. On helppo puhua itsensä ympäri, kun kehittelee mielessään negatiivisia vaihtoehtoja. Emme oikeastaan edes pelkää epäonnistumista vaan onnistumista. Mitä teemme, jos saamme paljon näkyvyyttä ja lukijoita ja tulojakin alkaa tulla?

Vaikka äkkimenestys voikin olla mahdollista, harvoin sitä kenellekään tapahtuu. Yksi lempilainauksistani on:

”Yhden yön menestys vaatii 10 vuoden taustatyön”

Joten voit aivan rauhassa kirjoittaa blogia ja kasvattaa tulovirtaa. Kun menestys kasvaa, sinä kasvat siinä mukana.

Motivaatio hiipuu, kun lukijoita tai rahaa ei tule

Monet bloggaajat ajattelevat, että heillä riittää kyllä motivaatiota kirjoittaa, KUNHAN blogi ensin saa lukijoita ja tuo tuloja. Mutta tässä kohtaa on käännettävä ajatus päinvastoin. Motivaation ansiosta blogi kerää lukijoita ja tuo tuloja. Raha ei saa koskaan olla syy aloittaa bloggaaminen. Rahan tulisi olla iloinen yllätys ja positiivinen sivutuote.

Siksi on tärkeää löytää syy, miksi haluaa aloittaa bloggaamisen ennen kuin blogin perustaa.

Näitä syitä voivat olla halu:

  • auttaa muita
  • opettaa muita
  • koota ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä
  • rakentaa uusi työ tai ura
  • luoda uudenlainen, rento ja vapaa elämäntyyli
  • vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin ja asenteisiin
  • olla luova ja toteuttaa itseään kirjoittamalla.

Joko luit tämän: 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Minä halusin auttaa

Minun syyni aloittaa bloggaaminen ammattina vuonna 2016 oli halu auttaa muita luomaan markkinoinnille vahva pohja. Vaikka blogistani hyötyvät niin yrittäjät kuin bloggaajatkin, syvä halu auttaa on ajanut minua jatkuvasti eteenpäin. Olen silloin tällöin esitellyt tuloksiani blogissani, mutta niiden tehtävänä on oikeastaan ollut vain näyttää, mihin Suomessakin bloggaamalla pystyy. Kun itse aloitin uraani, olin ala-asteikäisten erityiskaksosten totaaliyksinhuoltaja, joka halusi enemmän vapaa-aikaa ja rauhoittaa haastavaa elämäntilannetta.

Minä uskon, että kaikilla on halu auttaa muita. Usein ajattelemme, että taitomme ja osaamisemme on niin pientä ja merkityksetöntä, ettei siitä kannata julkisesti kertoa. Mutta se, mikä on sinulle helppoa, on usein joillekin muille elämän pelastava taito. Älä siis koskaan vähättele itseäsi vaan tuo osaamisesi rohkeasti esille!

Vaikka saatat ajatella, ettei kukaan kiinnostu siitä, mitä sinulla on sanottavaa, minä tiedän, että kyllä kiinnostuu. Sinun osaamisesi ja taitosi tulee vain paketoida sellaiseen muotoon, että mahdollisimman moni pääsee niistä nauttimaan.

Ja jos sinun intohimonasi ja rakkautenasi on kirjoittaa, silloin bloggaaminen voi olla sinulle loistava väylä toteuttaa itseäsi.

Joko luit tämän: Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

5 askelta kuinka aloitat

Kuten alussa mainitsin, useat bloggaajat aloittavat bloggaamisen ilman suuntaa, suunnitelmaa ja kokemusta. Kokemus karttuu kirjoittamisen myötä, mutta suunta ja suunnitelma on tärkeä löytää ennen blogin luomista. Kokosin sinulle tähän 5 askelta, jotka sinun kannattaa ottaa, jotta motivaatiosi ei laske muutaman kuukauden kuluttua blogin aloittamisesta.

1. Valitse syy, miksi haluat kirjoittaa blogia

Ota kynä ja paperia esille ja kirjoita ylös, miksi sinä haluat aloittaa bloggaamisen. Kun kirjoitat vastauksen, kysy sen jälkeen itseltäsi ”Miksi” ja kirjoita vastaus ylös.

Toista tämä sama muutaman kerran. Mitä syvemmälle menet, sitä vahvemman syyn löydät bloggaamisen aloittamiseen.

2. Kuinka paljon olet valmis investoimaan aikaa ja rahaa bloggaamiseen?

En koskaan suosittele käyttämään viimeisiä ruokarahoja bloggaamisen aloittamiseen. Mutta yhtä tärkeää on tiedostaa, että halutessasi tuloja sinun on investoitava varoja blogiin. Vuositasolla puhutaan muutamasta sadasta eurosta, joten massiivisia budjetteja et tarvitse.

Tarkastele seuraavaksi elämääsi ja arkeasi. Kuinka paljon pystyt irrottamaan siitä bloggaamiseen? Ja sitten se inhottavin kysymys: kuinka monta tuntia päivässä vietät somessa, suoratoistopalveluissa tai television edessä, ja kuinka monta niistä voisit karsia aikaa bloggaamiseen?

Tässäkään et tarvitse kymmeniä tunteja viikossa. 30–60 minuuttia päivässä vie sinua jo hyvin eteenpäin.

3. Mikä sinua kiinnostaa eniten?

Mistä asioista tiedät paljon? Mistä asioista sinulta kysytään toistuvasti neuvoa? Mistä asiasta voisit puhua tuntitolkulla etkä siltikään kyllästy? Listaa näitä aiheita itsellesi ylös ja fiilistele niitä hetki. Jos ajattelet, että kirjoittaisit näistä aiheista seuraavat 3–5 vuotta, mikä aiheista nousee kirkkaimmin esiin?

Älä mieti vielä tässä vaiheessa, miten aiheen voi kaupallistaa. Minulla on takataskussa lukemattomia keinoja, miten blogi voi tuottaa rahaa – myös ne ei-kaupalliset ja epäseksikkäät aiheet.

4. Hengitä syvään ja rentoudu

Tiedän, että tässä vaiheessa alkaa jo jännittää. Ehkä se on hyvää jännitystä, eli et malta odottaa, että pääset alkuun. Tai sitten se on sitä toista, pelottavaa jännitystä, joka lamaannuttaa. Joka tapauksessa haluan kertoa, ettet ole yksin. Sinulla on tukena minut, tiimini sekä muutama muu samassa tilanteessa oleva opiskelija. Et siis koskaan joudu olemaan yksin, kun aloitat bloggaamisen kanssani. Autamme ja tuemme sinua jokaisella askeleella tästä eteenpäin niin pitkään kuin vain haluat ja tahdot.

5. Aloita bloggaaminen hyvän suunnitelman kera

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, etsit interwebin ihmeellisestä maailmasta paljon tietoa ja yrität koota massiivista palapeliä bloggaamisesta. Haluan kuitenkin muistuttaa, että se ei ole tarpeen. On olemassa nopeampi reitti, joka tuo sinulle myös tuloksia. Ehkä haluat vain oppia, mitä bloggaaminen pitää sisällään. Tai kenties haluat rakentaa tulovirran, joka antaa sinulle mahdollisuuden elää, olla ja asua siellä missä haluat. Tai ehkä se on jotain näiden kahden väliltä.

Aloittamiseen sinulla on siis kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit etsiä itsenäisesti tietoa bloggaamisesta Googlen ja Youtuben ihmeellisestä maailmasta. (Voi viedä enemmän aikaa, sillä tietoa on paljon ja sitä on etsittävä laajasti.)
  2. Tai voit tulla mukaan lämminhenkiseen yhteisöön ja opiskella minun johdollani. (Vie vähemmän aikaa, sillä tarvittava tieto on kompaktissa paketissa.)

Olipa valintasi kumpi hyvänsä, haluan onnitella sinua hyvästä päätöksestä rakentaa unelmiesi elämä bloggaamisen avulla.

Vielä lopuksi pieni pyyntö:

Jos sinulla on ystävä tai tuttava, joka haaveilee oman blogin aloittamisesta, lähettäisitkö tämän postauksen hänelle? Hän saattaisi ilahtua siitä, että ajattelet häntä ja haluat auttaa häntä ottamaan ensimmäisen askeleen.

 

Pssst….

Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen jatkossakin

7/10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tilaa uusimmat postaukset omaan sähköpostiin

Kirjoita sähköpostiosoite johon voin toimittaa sinulle uusimmat postaukset. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun kommunikaatioon.

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15