Kuinka aloittaa bloggaaminen [5 tärkeintä askelta]

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Kuinka aloittaa bloggaaminen? Haluatko aloittaa bloggaamisen mutta et ole varma mistä lähteä liikkeelle? Tämä blogipostaus kertoo sinulle tärkeimmät askeleet oman blogin tekemiseen ja bloggaamisen aloittamiseen.

Jos luet tätä postausta, oletan että olet joko aloittanut bloggaamisen äskettäin tai bloggaaminen kiinnostaa sinua. Olet saattanut lukea useita postauksia bloggaamisen aloittamisesta mutta mitä enemmän aiheesta luet, sitä enemmän hämmennyt.

Bloggaaminen on laaja kokonaisuus, johon kuuluu useita eri osioita. Kirjoitin tämän postauksen, jotta voin hälventää hämmennystä ja auttaa sinua ottamaan oikeat askeleet oikeassa järjestyksessä.

Postaus sisältää affiliate-linkkejä | Affiliate-linkit merkitty selkeästä (*) merkillä

Tässä postauksessa en käy pelkästään teknistä puolta vaan bloggaamisen isoa kuvaa. Kun tiedät, mitä odottaa, aloittaminen on varmasti helpompaa. Muista, että elefanttikin syödään pala kerrallaan. Blogin ei siis tarvitse olla täydellinen eikä valmis ennen kuin voit aloittaa.

Kuinka aloittaa bloggaaminen [5 tärkeintä askelta]

Tässä postauksessa opit 5 tärkeintä askelta bloggaamisen aloittamiseen, jotka ovat:

 1. Päätä mitä, miksi ja miten
 2. Valitse nimi blogillesi
 3. Blogin perustaminen [tekninen osuus]
 4. Asenna muutama tarvittava lisäosa
 5. Kirjoita ja julkaise ensimmäinen postaus

1 | Päätä mitä, miksi ja miten

Maailman ensimmäinen blogipostaus julkaistiin 1994 (Justin Hall) Links.net alustalla. Bloggaaminen on siis ilmiönä vielä suhteellinen nuori, teini-iässä oleva keino ilmaista omia mielipiteitään ja ajatuksiaan. Silti Suomestakin löytyy vielä ihmisiä, jotka eivät tiedä mitä bloggaaminen on, miksi joku lukisi blogeja saatikka miksi joku käyttäisi aikaa blogin kirjoittamiseen. Ja se on ihan ok!

Totuus on että bloggaaminen näyttää tänä päivänä hyvin erilaiselta mitä se oli vielä 30 vuotta sitten. Ison yleisön tietoisuuteen blogit alkoivat tulla noin 15 vuotta sitten, kun tavalliset kuluttajat, nuoret naiset, alkoivat kirjoittaa omasta elämästään, arjestaan, unelmistaan ja haasteistaan.

Oli virkistävää, kun ei tarvinnut enää kuunnella naapurin juoruilua, kun pystyi menemään nettiin ja lukemaan naapurikaupungin perheen arjesta.

Tuosta blogit ovat kehittyneet edelleen. Blogit ovat jakautuneet neljään osaan:

 1. päiväkirjamainen bloggaaminen
 2. asiantuntijabloggaaminen
 3. mielipidevaikuttaminen
 4. yritysbloggaaminen

Näistä päiväkirjamainen bloggaaminen saa nykyään suhteellisen vähän näkyvyyttä, sillä päiväkirjamaiset sisällöt ovat siirtyneet vahvasti Youtubeen sekä Instagramiin ja TikTokiin.

Minä puolestani opetan, miten asiantuntija- ja yritysbloggaamisella voidaan kasvattaa liikevaihtoa. Toki moni päiväkirjamainen ja harrastebloggaaja saa blogistani apua ja tukea omalle matkalleen.

Saattaisit pitää myös tästä: Uusi oikopolku bloggaamisen aloittamiseen

Jotta bloggaaminen saa parhaan mahdollisen lähtökohdan

Kannustan ihan jokaista miettimään muutaman minuutin ajan sitä, miksi haluaa aloittaa bloggaamisen. Bloggaaminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja joskus jopa hieman rahaa, joten puhtaasti rahan takia bloggaamista ei kannata aloittaa.

Välillä bloggaamisessa tulee eteen haasteita ja jumeja, joista voi olla vaikeaa päästä yli, jos motivaatiota bloggaamiseen ei ole. Ja motivaatio monesti laskee jo pelkästään siksi, että syy, miksi aloitti bloggaamisen ei ole joko selvillä tai se on pelkästään raha.

Minulle bloggaaminen oli alussa väylä purkaa omia ajatuksia ja tuntemuksia haastavan elämäntilanteen aikana. Mutta mitä enemmän kirjoitin, sitä enemmän aloin haaveilemaan kirjoittamisesta ammattimaisesti. Minun syyni on muiden auttaminen. Haluan auttaa muita menestymään bloggaamalla ja rakentamaan blogista sivutulolähteen tai oman yrityksen markkinointi- ja myyntikanavan.

Ota muutama hetki nyt aikaa ja pohdi näitä kysymyksiä. Pyri löytämään ”itseäsi suurempi syy” aloittaa bloggaaminen. Oman intohimon kautta jaksat tuottaa sisältöä blogiin silloinkin, kun eteen tulee esteitä tai haasteita.

 1. Miksi haluat aloittaa bloggaamisen?
 2. Mistä haluat kirjoittaa blogissasi?
 3. Miksi sinun viestisi (eli sisältö jota kirjoitat) on tärkeää ihmisten lukea?
 4. Mikä on bloggaamisen tavoite, mitä haluat saavuttaa sen avulla?
 5. Kuinka paljon olet valmis investoimaan rahaa ja aikaa bloggaamiseen ja blogin kehittämiseen?
 6. Millaisia rohkaisevia sanoja haluat antaa itsellesi (motivaatioksi tulevaan)?

2 | Valitse blogillesi nimi

Blogin nimellä on mahdollisuus joko auttaa tai vaikeuttaa menestymistäsi. Blogin nimen valintaan kannattaa käyttää rauhassa aikaa. Tiedän, että nimen valinta voi vaikuttaa helpolta, sen kun vain valitsee jonkun kivan nimen!

Mutta totuus on, että blogin nimi vaikuttaa todella moneen eri asiaan, kuten

 • domainiin eli blogin kotiosoitteeseen
 • mielikuvaan blogin sisällöstä
 • lukijoiden saamiseen
 • ja jopa rahan tienaamiseen

Blogin nimen voi kyllä muuttaa myöhemmin mutta vapaan domainin löytäminen samalle nimelle voi olla toinen juttu. Ja koska sinun yleisösi eli lukijasi oppivat tuntemaan blogisi nimeltä, on aina vaikeaa vaihtaa nimeä ja saada samat lukijat pysymään uskollisina lukijoina.

Asiantuntijabloggaajille on helpointa rakentaa blogi oman nimen taakse, kuten esimerkiksi minulla www.tiiakonttinen.fi.

Yritysblogeissa nimeä ei välttämättä edes tarvita, sillä yritysblogi voidaan lisätä yrityksen kotisivuille muutamassa minuuttissa.

Mielipideblogeissa ja harrasteblogeissa tilanne on kuitenkin toinen. Blogin nimen tulisi kiteyttää blogin ydin muutamaan sanaan. Mielikuva, jonka nimi antaa, tulisi olla yhteneväinen kirjoitetun sisällön kanssa.

Mitä sinulle tulee mieleen nimestä ”Viiden tähden hotelli”? Todennäköisesti ajattelit matkablogia, jossa reissataan ympäri maailmaa ja yövytään viiden tähden hotelleissa. Yllättyisitkö, jos kertoisin että nimen takaa löytyy perheblogi?

Kyseistä blogia ei taida enää olla olemassa joten ymmärrät varmasti, miksi oikean nimen valitseminen on ensiarvoisen tärkeää.

Kuinka aloittaa bloggaaminen

Älä mieti liikaa

Blogin nimen miettimiseen voi käyttää paljon aikaa. Yritä pysyä mahdollisimman yksinkertaisessa nimessä. Kun itse mietin Unelma Onnellisuudesta blogin nimeä, istuin noin viikon vihkoni kanssa ja kirjoitin erilaisia sanoja ylös. Tämän jälkeen aloin vain yhdistelemään niitä ja ennen pitkää blogin nimi löytyi.

Laita herätys soimaan 10 min päähän

Tee tämä tehtävä saman tien. Aseta puhelimeesi herätys 10 minuutin päähän. Ota kynä ja paperia ja tee seuraavat kohdat

 1. Kirjoita muutamalla lauseella mistä blogisi kertoo (2 – 3 lausetta riittää)
 2. Mieti mahdollisimman monta blogin nimeä, jotka liittyvät näihin lauseisiin (älä suodata nimiä liikaa, tärkeintä on että saat kaikki ylös paperille)
 3. Mieti nyt löytämillesi nimille synonyymeja
 4. Valitse lopuksi 3 parasta ideaa
 5. Pyydä ystäviltä tai blogiyhteisöltä apua ja kysy, mikä blogin nimistä on heidän mielestään paras
 6. Fiilistele nimeä ja tee päätös.

Kun olet löytänyt oman blogisi nimen, tarkista onko kyseisellä nimellä jo blogi tai kotisivut tai yritys olemassa. Vieraile siis ytj.fissä, ja Googleta nimi. Voit myös kirjoittaa nimen ilman ääkkösiä selaimeen ja lisätä loppuun .fi pääte.

Tämän jälkeen pääsemmekin aloittamaan blogin teknisen osuuden. Seuraava osuus sisältää affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa että jos päädyt hankkimaan blogin ja domainin suosittelemani ohjelman kautta, saan siitä pienen rahallisen komission. Komission määrä ei nosta sinun maksamaasi summaa. Affiliate-linkit on merkitty selkeästi (*) merkillä.

3 | Blogin tekninen rakentaminen

Olen tehnyt yhteistyötä erilaisten webhotellien kanssa vuodesta 2016. Zoner on kotimaisista vaihtoehdoista luotettavin (*) vaihtoehto WordPress.org blogin tekemiseen.

Lue tämä postaus, jossa näytän askel askeleelta kuvakaappauksin, kuinka perustat oman WordPress-blogin.

Tiedän, että tämä askel pelottaa ihmisiä kaikista eniten. Mutta oikeilla kumppaneilla tämä askel on oikeasti nopeasti selätetty.

Suosittelen näitä kumppaneita siksi, koska kaikki tekninen työ tehdään puolestasi. Molemmat yritykset tekevät raskaimman työn. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä heidän palveluun, jonka jälkeen saat heiltä tunnukset omaan blogiin. Siinä kaikki.

Pro vinkki

Huomioithan, että WordPress -alustoja on olemassa kaksi erilaista, WordPress.org jota minä suosittelen ja WordPress.com. WP.com on ”ilmainen” alusta, samalla tyylillä kuin Blogger. Mutta jos haluat jossain vaiheessa lähteä kehittämään omaan blogiasi, rakentaa sen rinnalle esimerkiksi verkkokurssialustan tai verkkokaupan, joudut maksamaan paljon enemmän wp.com alustasta.

Aiheesta lisää: Mitä eroa on WordPress.orgilla ja WordPress.comilla?

Vaihda kieli suomeksi

WordPressin käyttöönottoa helpottaa huomattavasti, kun vaihdat käyttökielen suomeksi. Se tehdään näin:

 • Kirjaudu sisään blogiin
 • Valitse vasemmalta linkkilistasta ”Asetukset” ja sen takaa ”Yleinen”
 • Kohdassa ”Language” etsi valikosta Suomi (se on muuten hassusti F-kirjaimen kohdalla, eli Finland)
 • Skrollaa sivun alalaitaan ja tallenna asetukset

Huomioi, että tämä vaihtaa vain WordPressin kielen suomeksi. Osa lisäosista sekä teemoista on edelleen englanninkielisiä.

4 | Asenna muutama tärkeä lisäosa

Syy, miksi tykkään todella paljon WordPress.org alustasta on se, että voin muokata, kehittää ja rakentaa blogista täysin uniikin. Se voidaan tehdä sekä teemoilla (*) että lisäosilla. Esittelen sinulle nyt muutaman tärkeän lisäosan, jotka kannattaa ottaa heti alussa käyttöön.

Lisäosista on aina käytössä sekä ilmainen että maksullinen versio. Ilmaisilla versioilla pääset erittäin hyvin alkuun. Itselläni ei taida olla yhtäkään maksullista lisäosaa, poislukien verkkokauppaan ja kurssialustaan liittyvät lisäosat.

Tämän listauksen jälkeen näytän, miten otat lisäosia käyttöön ja aktivoit ne.

1 | Sosiaalisen median jakopainikkeet

Sosiaalisen median jakopainikkeilla on kaksi tarkoitusta

 1. Helpottaa postauksen jakamista someen
 2. Näyttää, että postaus kannattaa lukea

Sinun kannattaa aina jakaa oma blogiteksti omaan somekanavaan somejakopainikkeiden kautta. Tämä siksi, että kun ihmiset jakavat postausta somessa, jakopainike kerää kaikki jaot, jolloin lukijat näkevät, että postaus on suosittu.

Kuinka aloittaa bloggaaminen

Jos tulet lukemaan postausta, joka näyttää että sitä on jaettu somessa yli tuhat kertaa, se antaa välittömästi mielikuvan, että sisältö on loistavaa.

Suosittelen käyttämään maksutonta Grow by Mediavine lisäosaa. Lisäosa täytyy ”aktivoida” 3 kk välein mutta saat siitä muistutuksen omaan blogiisi.

Kuinka aloittaa bloggaaminen

Muista myös tehdä omalle blogille sosiaalisen median profiilit, jotta kukaan muu ei ehdi tehdä sitä puolestasi. Kun blogisi kasvaa ja kehittyy ja tulee suosituksi, on ikävää, jos joku täysin tuntematon tyyppi hyötyy blogistasi sosiaalisessa mediassa.

2 | SEO lisäosa

Moni pelkää hakukoneoptimointia mutta se ei ole niin pelottavaa tai vaikeaa kuin annetaan ymmärtää. Yksi parhaista lisäosista on ehdottomasta Yoast SEO, josta riittää mainiosti maksuton versio. Tämä lisäosa kertoo sinulle liikennevalojen mukaan kuinka hyvin postauksesi on optimoitu ja millaisia muutoksia sinun kannattaa tehdä.

3 | Cache eli välimuistin tyhjentäjä

Kun teemme paljon muutoksia blogiin, kirjoitamme ja lisäämme kuvia, työmme helpottuu, kun selain käyttää välimuistia. Saamme sivut latautumaan nopeammin eikä meidän tarvitse jatkuvasti odottaa.

Haasteena on kuitenkin se, että pitkällä aikajänteellä välimuistimme täyttyy, jolloin sivujen lataukset myös hidastuvat (sivujen lataus on vain yksi välimuistin tehtävistä mutta en käy niitä muita nyt tässä postauksessa läpi).

Välimuisti kannattaa tyhentää aika ajoin, esim. 2 – 4 kertaa vuodessa. Yksi hyväksi havaittu lisäosa tähän on WP Super Cache.

4 | Anti-Spam lisäsoa

Valitettavasti roskapostin määrä on huikea myös blogeissa. Roskapostit tulevat kuitenkin kommenttien muodossa ja voivat sisältää mitä tahansa Viagran mainoksista pornoon. WordPressin asetusten kautta osan näistä kommenteista voi jo poistaa mutta suosittelen lämpimästi ottamaan Akismetin myös käyttöön. Akismetista on olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio ja varsinkin tässä alkuvaiheessa ilmainen riittää sinulle mainiosti.

Miten otat lisäosan käyttöön?

Kirjaudu ensin sisään omaan blogiin (www.omadomain.com/wp-admin). Tämän jälkeen valitse vasemmalta linkkilistasta Lisäosat ja sen alta ”Lisää uusi”.

Etsi sopiva lisäosa ”etsi lisäosia…” toiminnolla.

Kun löydät haluamasi lisäosan, klikkaa ”Asenna nyt” ja sen jälkeen ”Ota käyttöön” (tekstit tulevat yllä olevan Yoast SEO kuvan ”Päivitä nyt” painikkeen tilanne).

Lisäosan aktivoimisen jälkeen lisäosa siirtyy vasemmassa reunassa olevaan linkkilistaan. Osa lisäosista tulee suoraan siihen näkyviin, kuten esimerkiksi Yoast SEO ja Grow by Mediavine. Osa taas voi mennä jonkun toisen linkin alle, kuten esimerkiksi Asetuksiin.

Pro vinkki:

Jos joku asia menee vinksalleen sen jälkeen kun lataat ja otat käyttöön jonkun lisäosan, syy voi olla siinä, että lisäosa ei ole sopiva sinun teemasi tai jonkun toisen käyttämäsi lisäosan kanssa. Tällöin kannattaa poistaa viimeksi lataamasi lisäosa ja katsoa korjaantuuko ongelma sillä.

Pääset poistamaan lisäosia menemällä ”Lisäosat” ja ”Kaikki lisäosat”. Tämän jälkeen vie hiiri sen lisäosan päälle, jonka latasit ja klikkaa sen alapuolelle tulevaa ”Poista lisäosa käytöstä” linkkiä.

Aktivoi blogi

Kun perusasetukset on kunnossa, voit hyvillä mielin aktivoida blogin. Ei mitään hätää, ihmiset eivät vielä tule blogiisi, sillä kukaan ei vielä tässä vaiheessa tiedä, että olet aloittanut bloggaamisen.

Aika harva löytää blogiin ihan sattumalta, joten voit rauhassa kirjoittaa blogitekstejä ja julkaista niitä. Kun olet julkaissut vähintään viisi blogitekstiä, voit alkaa jakamaan tekstejä somessa kerran päivässä.

5 | Kirjoita ja julkaise ensimmäiset postaukset

Hyvin organisoitu ja jäsennelty blogin on avain menestykseen. Blogiin ei siis kannata kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa. Sekä blogin sisällöllä että blogipostauksilla on omat rakenteensa. Varsinkin blogipostauksen rakenteita opetan syvällisesti Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksessa.

Koko blogin rakenne kannattaa aloittaa kategorioista. Suosittelen, että niitä on alussa korkeintaan viisi mutta yhdelläkin pääset hyvin alkuun.

Ajattele kategorioita kuten kirjan pääkappaleita. Niiden tehtävänä on kertoa sekä lukijalle, että Googlelle, mistä kirjoitat blogissasi.

Lähde miettimään kategoriat aiheesi kautta, eli mistä kirjoitat. Alla on yksi esimerkki kategorioiden hahmottelusta.

Blogin aihe:

 • koiran kasvatus pennusta 3 ikävuoteen saakka

Kategoriat:

 • koiran hankinta
 • koiran terveys
 • koiran ruokinta
 • koiran kouluttaminen

Kun blogia kirjoitetaan pidempään, voi olla, että pääkategorioita halutaan vielä jakaa pienempiin alakategorioihin, jolloin ne voidaan jakaa esimerkiksi seuraavasti:

Pääkategoria: Koiran hankinta

Alakategoriat:

 • koiran hankinta kasvattajalta
 • koiran hankinta löytäeläinsuojasta
 • aikuisen koiran hankinta

Kuten huomaat, tällä tavalla jäsennelty blogi auttaa myös lukijaa ymmärtämään paremmin mistä blogissa puhutaan. Se myös helpottaa sinua, kun mietit tulevia blogitekstejä.

Postauksen muotoilu

Blogipostaus ei ole kuin kirjan sivu eikä edes lehtiartikkeli. Yli 65 % lukijoista lukee blogitekstejä kännykällä. On siis erittäin tärkeää huomioida blogitekstin ulkoasu. Olen listannut alle muutamia tärkeimpiä asioita, joita muotoilussa on hyvä ottaa huomioon, jotta lukukokemus on lukijalle mahdollisimman miellyttävä:

 • Kirjoita lyhyitä lauseita
 • Yhdessä kappaleessa enintään 5 riviä
 • Väliotsikoita jokaisen 300 sanan välissä
 • Maltillisesti kuvia (esim. yksi kuva jokaista 1000 sanaa kohti)
 • Erilaisia listoja (kuten tämäkin)

Postauksen julkaisu

Tiedän, että postauksen julkaisu pelottaa. Niin se pelotti minuakin. Mutta hyvä uutinen on se, että pelko on vain ajatustesi luoma illuusio. Me kaikki ajattelemme, ettei meidän mielipiteillä ja ajatuksilla ole väliä. Mutta kyllä niillä on. Ihmiset haluavat edelleen lukea blogeja, he haluavat oppia uusia asioita ja he haluavat tehdä sitä omassa tahdissaan.

Siksi kannustan sinua painamaan sitä ”Julkaise” painiketta. Jos se yhtään helpottaa, muista että pelkkä julkaisu ei vielä tuo lukijoita blogiisi. Vasta siinä vaiheessa, kun alat itse jakamaan postauksia somessa, ihmiset löytävät sinut.

Kuten aikaisemminkin sanoin, suosittelen sinua kirjoittamaan useamman postauksen etukäteen ja julkaisemaan ne ennen kuin jaat ensimmäistäkään postausta someen. Tämä siksi, jotta lukijoilla on enemmän luettavaa, kun he lopulta tulevat luoksesi.

On turhauttavaa lukijan kannalta lukea vain ”Tervetuloa blogiini!” postaus, jos mitään muuta mielenkiintoista ei ole.

Pro vinkki

Ota heti alusta lähtien tavaksi, että kirjoitat yhden päivän aikana useamman postauksen. Ajasta niitä tuleville viikoille etukäteen. Näin sinulle vapautuu aikaa postausten jakamiseen ja lukijoiden kanssa keskusteluun. Olemme jo useamman vuoden aikana tehneet niin, että kirjoitamme 5 – 12 kuukauden postaukset etukäteen ja ajastamme ne. Tällä hetkellä julkaisemme tiiakonttinen.fi/blogi uuden postauksen joka toinen viikko, samoin kuin tässä blogissa. Silti postaukset on ajastettu jo syksyyn saakka.

Kun haluamme pitää lomaa, meidän ei tarvitse pelätä, että sisällöntuotanto katkeaa. Ennakoimme tällä tavalla siis sairaslomia sekä loma-aikoja.

Mistä kirjoittaa ensimmäisessä postauksessa?

Kannattaako kirjoittaa tervetuloa-postaus? Mielestäni ei. Ei tässäkään blogissa sellaista ole, eikä ole tiiakonttinen.fi blogissakaan. Kannattaa mennä suoraan asiaan, sillä harva meistä jaksaa tänä päivänä lukea jostain, jolla ei varsinaisesti ole merkitystä.

Muista, että voit aina poistaa ensimmäisen postauksen, jos se ei tunnu hyvältä. Niin minäkin olen poistanut omasta blogistani kolme ensimmäistä postausta.

Tärkeintä on vain aloittaa.

Kuinka aloittaa bloggaaminen [5 tärkeintä askelta]

 1. Päätä mitä, miksi ja miten
 2. Valitse nimi blogillesi
 3. Blogin perustaminen [tekninen osuus]
 4. Asenna muutama tarvittava lisäosa
 5. Kirjoita ja julkaise ensimmäinen postaus

Kun haluat oppia lisää bloggaamisesta, tutustu näihin resursseihin:

Kuinka aloittaa bloggaaminen [5 tärkeintä askelta]

Kuinka aloittaa bloggaaminen

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tilaa uusimmat postaukset omaan sähköpostiin

Kirjoita sähköpostiosoite johon voin toimittaa sinulle uusimmat postaukset. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun kommunikaatioon.

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.