Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut? Haluatko saada blogisi kasvamaan ja tuottamaan tuloja mutta pelkäät lähteä ulos omalta mukavuusalueeltasi? Ei hätää! Tässä postauksessa annan sinulle vinkkejä, joiden avulla selätät kasvukivut.

Olen useasti sanonut, että kasvu alkaa mukavuusalueesi ulkopuolella. Vaikka se kuulostaakin inhottavalta (ja jopa kliseiseltä), totta se on.

Minun ei varmastikaan tarvitse sanoa, että omalta mukavuusalueelta ulos meneminen tuntuu todella epämiellyttävältä. Jos nyt pyytäisin sinua menemään omaan Instagramiisi ja pitämään 10 minuutin liven siitä, miksi halusit alkaa bloggaajaksi, tekisitkö sen ilolla vai jättäisitkö kokonaan tekemättä?

Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

Hassua on se, että jos pidät viisi liveä sinulle tutummasta aiheesta ja kuudennella kerralla pyydän sinua puhumaan bloggaamisesta, se ei enää tunnukaan epämiellyttävältä.

Se johtuu siitä, että ensimmäisessä esimerkissä jouduit tekemään kaksi asiaa, jotka eivät olleet sinulle tuttuja. Jälkimmäisessä toinen oli jo tutumpaa.

Aivan samalla tavalla kirjoittaminen ei ole ongelma. Kirjoitat ja haluat kirjoittaa sydämesi kyllyydestä. Ongelma (ja se mukavuusalueen raja) tulee siinä, kun postauksesta pitäisi kertoa muille.

Muistan, kun kerroin ensimmäisen kerran yleisölleni Bloggaajasta Ammattilaiseksi -valmennuksesta. Valmennuksella ei ollut edes nimeä. Kirjoitin eräänä sunnuntaina yhden pitkän viestin 900:lle viikkokirjeeni lukijalle. Sydän hakkasi, kun painoin ”Lähetä”-nappia. Sen jälkeen tuli paniikki!

”Mitä olen tehnyt? Olen tuhoon tuomittu! Kaikki nauravat minulle! Minusta ei tule ikinä vakavasti otettavaa yrittäjää!”

Paukautin läppärin kannen kiinni ja menin lenkille. Oli pakko päästä rauhoittumaan.

Iltapäivällä muistin kirjeen uudelleen. Varovasti avasin läppärin kannen ja menin sähköpostiini. Olin aivan varma, että se on täynnä haukkuvia viestejä.

Yllätykseni oli melkoinen, kun tajusin, että siellä oli 15 ostokuittia ja varmaan 25 viestiä, joissa haluttiin tietää lisää koulutuksesta.

Jos en olisi koskaan uskaltanut lähettää tuota yhtä viestiä huhtikuisena sunnuntaiaamupäivänä, en istuisi tänään tässä ja kirjoittaisi tätä postausta.

Tässä on mukavuusalueen voima. Tai oikeammin sen ulkopuolelle menemisen voima.

Lue myös tämä: 7 / 10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana. Ethän sinä ole yksi heistä?

Tee epämukavuudesta uusi mukavuusalue

Tarvitset ajatusmallin muutosta. Sekin on pelottavaa, tiedän. Silti kannustan sinua tekemään sen. Sen sijaan, että pelkäisit epäonnistuvasi, mitä jos alkaisit puhumaan uteliaaseen ja innokkaaseen sävyyn:

  • ”Mitähän kivaa tämä voi tuoda tullessaan?”
  • ”Miten voisin tehdä tämä helpommin?”
  • ”Mitähän tapahtuu, jos testaan tätä?”

Koska sitähän tämä elämä on. Asioiden testaamista.

Kun hyväksyt sen, että asiat muuttuvat ja pyrit jatkuvasti – joka päivä – menemään ulos omalta mukavuusalueeltasi, käännät kelkan kasvun suuntaan. Alat näkemään onnistumisia. Pysyt liikkeessä etkä jämähdä paikallesi.

Karu fakta on, että maailma ympärillämme muuttuu. Se, mikä toimi 10 vuotta sitten blogimaailmassa, ei toimi enää. Ja se, mikä toimii tänään, ei välttämättä toimi enää 10 vuoden kuluttua.

Sinun on kuitenkin tärkeä päättää, haluatko pysyä 10–20 vuotta siinä, missä olet, vai lähdetkö kulkemaan aallonharjalla kohti menestystä.

Jokaisen menestyvän bloggaajan takana on iso joukko epämukavuuksia

Ymmärrän miten helppoa on katsoa muita menestyneitä bloggaajia ja ajatella, että he ovat olleet onnekkaita tai että kaikki on ollut heille helppoa.

Voin luvata, ettei ole.

Jokainen aloittaa nollasta. Vaikka käyttäisit 1000 euroa ostaaksesi blogin, joka tuottaa 500 euroa kuussa, aloitat silti nollasta. Sinun on silti ymmärrettävä, miten blogi tuottaa rahaa, millainen sisältö saa ihmiset ostamaan ja kuinka markkinoit ja kasvatat blogiasi entisestään.

Saattaisit pitää myös tästä: Ennen kuin aloitat bloggaamisen, vastaa näihin 7 kysymykseen 

Jo pelkästään blogin perustaminen ja ensimmäisen postauksen kirjoittaminen on epämukavaa!  Muistan, kun itse aloitin ensimmäistä WordPress-blogini rakentamista. En ymmärtänyt mistään mitään. Koko alusta tuntui heprealta! Mutta sinnikkäästi tein päivästä toiseen, kävin alustaa läpi monta kertaa, ja nyt käytän sitä yhtä tehokkaasti kuin kuka tahansa.

Miksi omalta mukavuusalueelta tulee päästä pois?

Jos haluat olla menestyvä bloggaaja, kasvattaa blogisi lukijamäärää ja saada blogisi kautta tuloja, sinun on kuljettava ulos omalta mukavuusalueeltasi. Mitä nopeammin ja useammin teet sen, sitä nopeammin kasvat ja sitä pidemmälle pääset.

Uusien asioiden oppiminen on epämukavaa. Uusien ohjelmien käyttöönotto on epämukavaa. Uusien blogitekstien, blogityyppien ja postausrakenteiden käyttöönotto on epämukavaa. Mutta se on epämukavaa vain pari ensimmäistä kertaa. Joka kerta, kun teet epämukavia asioita yhä uudelleen ja uudelleen, niistä tulee luonnollisia osia päivittäistä tekemistäsi.

Jokainen uusi askel, jokainen uusi blogiteksti, jokainen uusi testi on tuntunut minusta epämukavalta ja jopa pelottavalta. Mutta olen superkiitollinen siitä, että olen ottanut ne askeleet. Koska kuka tietää, jos en olisi ottanut niitä, olisin saattanut turhautua vähäisiin tuloksiin, vähäiseen kävijämäärään, vähäisiin tuloihin ja lopulta lopettanut koko bloggaamisen.

Silloin elämäni näyttäisi tänään hyvin – hyvin – erilaisemmalta.

Uskalla ajatella isosti

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että mitä isompia unelmia uskallat unelmoida, sitä helpompaa mukavuusalueelta on mennä ulos. Isot unelmat antavat sinulle rohkeutta ja motivaatiota kulkea polkua, joka on sinulle tuntematon. Kiinnität katseesi unelmaasi ja otat päivittäin yhden askeleen sitä kohti.

Olen joka vuosi vahvistanut omaa unelmaani. Olen tehnyt unelmatauluja huoneiden seinille ja tuijottelen niitä päivittäin. Unelmoin isosta yrityksestä, joka työllistää upeita, osaavia ja inspiroivia ihmisiä.

Jos olisin kuusi vuotta sitten sanonut nämä toiveet ääneen, tiedän, että minulle olisi naurettu. Ja saatetaan nauraa edelleen. Mutta oma visioni on niin vahva, että tiedän onnistuvani siinä.

Koska visioni on vahva ja unelmani suuri, pienet päivittäiset epämukavuudet eivät enää vaivaa. Uskallan ottaa isompia harppauksia ulos omalta mukavuusalueeltani. Vahvistan uskoani omiin kykyihini jatkuvasti tekemällä asioita, päätöksiä ja sisältöjä, joita en vuosi sitten olisi uskaltanut tehdä.

Kun löydät oman ison unelmasi, löydät rohkeuden kulkea sitä kohti.

Saattaisit pitää myös tästä: Miten kirjoittaa blogipostaus [8 askelta]

Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

1 | Tunne tavoitteesi

Aseta itsellesi yksi iso tavoite vuodelle, pilko se neljään askeleeseen ja pilko sen jälkeen jokainen näistä neljästä askeleesta kolmeen pienempään askeleeseen. Nyt sinulla on tavoite jokaiselle kuukaudelle. Sen jälkeen pilko tavoite vieläkin pienemmäksi, viikko- ja päiväkohtaisiksi tavoitteiksi.

Kuten näet, iso tavoite on vain yhden askeleen ottamista päivittäin.

2 | Opettele uusia asioita

Moni pelkää, että he saavat blogin sekaisin teknisesti. Voin luvata, ettet saa. Olen joskus perustanut blogin 100 eurolla vain siksi, että harjoittelen eri teemojen käyttöä. Kun vuosi on lähestynyt loppuaan, olen lopettanut blogin, ettei kuluja mene lisää.

Tällaiset harjoitusblogit ovat olleet pelastus monessa eri tilanteessa. Mutta harjoitusblogi ei ole ainoa asia, mitä voi opetella. Voit myös harjoitella kirjoittamista. Jokaista postausta ei tarvitse julkaista. Voit kirjoittaa, jättää tekstin hautumaan, lukea sen uudelleen puolen vuoden päästä ja kirjoittaa loppuun tai unohtaa.

3 | Ole avoin uusille mahdollisuuksille

Sano kyllä erilaisille mahdollisuuksille ja tilaisuuksille. Ota vastaan vieraskyniä ja kirjoita niitä muiden blogeihin. Ota osaa kaupallisiin yhteistöihin. Testaa affiliate-markkinointia ja vaikka oman e-kirjan kirjoittamista.

Mitä useampia mahdollisuuksia otat vastaan ja mitä enemmän sinulla on kokemusta erilaisista asioista, sitä vähemmän tunnet epämukavuutta.

Blogin rakentaminen, kasvattaminen ja menestys tuovat mukanaan pelkoja ja epämukavuutta. Kun hyväksyt tämän ja kuljet peloista huolimatta eteenpäin, tulet aina saavuttamaan sen, mistä unelmoit.

Kuinka selättää bloggaamisen kasvukivut?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tilaa uusimmat postaukset omaan sähköpostiin

Kirjoita sähköpostiosoite johon voin toimittaa sinulle uusimmat postaukset. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun kommunikaatioon.

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15