Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet? Ja mitä jakopainikkeet edes ovat? Olet saattanut huomata, että postaukseni ylä- ja alalaidassa on tällaiset painikkeet. Postauksesta riippuen näet myös, kuinka paljon kyseistä postausta on jaettu sosiaalisessa mediassa.

Mitä nämä ovat ja mikä näiden tarkoitus on?

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Somejakopainikkeiden tarkoitus on kahdenlainen.

  • Ne näyttävät lukijoille, että postaus on mielenkiintoinen.
  • Ne auttavat lukijoita jakamaan postausta somessa, jolloin saat lisää lukijoita.

Lue myös tämä: Miten ohjaat lukijoita Facebookista blogiin

Itse käytän tähän tarkoitukseen WordPressin Grow social -lisäosaa. Voit asentaa sen itsellesi näin: Etsi ensin lisäosa, klikkaa sen jälkeen ”Asenna nyt” -painiketta ja lopuksi ”Ota käyttöön”- tai ”Aktivoi”-painiketta. Minä olen jo ottanut lisäosan käyttöön aikaisemmin, joten minulla painikkeen kohdalla lukee ”Aktiivinen”.

Lisäosassa on kaksi vaihtoehtoa. Voit lisätä jakopainikkeet joko sivulle tai suoraan tekstiin. Suosittelen lämpimästi, ettet ota käyttöön sivussa olevia jakopainikkeita, sillä joissakin tapauksissa painikkeet peittävät tekstit. Tämä on ärsyttävää ja saa lukijan poistumaan blogista.

Käytä jakopainikkeita vain blogitekstissä. Aktivoi valinta klikkaamalla pientä ympyrää (joka kuvassa on valkoinen vihreällä taustalla).

Tämän jälkeen pääset valitsemaan, mitkä somekanavat näkyvät jakopainikkeissa. ”Social Networks” -kohdasta klikkaa ”Select Networks” -painiketta.

Sinulla ei itselläsi tarvitse olla profiileja näissä kanavissa, sillä niitä ei kytketä sinun profiiliisi. Sillä on merkitystä, että lukijalla on profiili halutussa kanavassa. Jos esimerkiksi valitset painikkeisiin Pinterestin, lukijalla itsellään tulee olla Pinterest-profiili, jotta hän voi jakaa postauksen sinne. Sinulla ei.

Painikkeiden ulkonäkö

Seuraavaksi pääset valitsemaan, miltä painikkeet näyttävät. Vaihtoehtoja on useita. Samalla sivulla on useita asetuksia, jotka käymme tässä samalla läpi. Aivan sivun alalaidassa on sitten tallenna-painike, joka tallentaa valitsemasi asetukset.

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Asetuksissa voit valita, minkä muotoinen painike on (button shape), minkä kokoinen se on (size), näytetäänkö jonkinlaista animaatiota (icon animation), missä painikkeet ovat (position) sekä kuinka monta painiketta on rinnakkain (columns). Suosittelen, että painikkeet ovat sekä postauksen alussa että lopussa ja että rivillä on neljä jakopainiketta.

Valitse, että painike näyttää jakojen määrän (share count, total share count). Voit itse valita jakomäärän paikan (count position) ja yhteismäärän (count round).

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Sen jälkeen voit vielä valita, tulevatko painikkeet näkyviin sekä artikkeleihin että sivuille. Suosittelen lisäämään painikkeet vain artikkeleihin eli blogiteksteihin. Lopuksi tallenna muutokset.

Lisäosan Settings-välilehdellä pääset vielä yhdistämään lisäosan Facebookiin. Sinun tulee ensin kirjautua omaan Facebookiisi ja sen jälkeen yhdistää nämä toisiinsa. Facebook-kohdan alapuolella on painike ”Authorize”, jota sinun tulee painaa. Tämä mahdollistaa sen, että kun postauksiasi jaetaan Facebookissa, lisäosa pystyy laskemaan jakomäärät.

Yhteys Grow-lisäosan ja Facebookin välillä tulee uudistaa 3 kuukauden välein. Saat tästä ilmoituksen aina, kun yhteys on uudistettava. Jos uudistusta ei tee heti, sillä ei ole suurta vaikutusta mihinkään. Blogista häviävät jakomäärät, mutta ne palautuvat heti, kun muistat päivittää yhteyden.

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Näin jaat postauksen someen somejakopainikkeen kautta

Aivan ensimmäiseksi käy postaus läpi ja etsi sieltä muutaman lauseen tai rivin mittainen mielenkiintoinen tekstipätkä. Maalaa ja kopioi se. Tekstin ei tarvitse olla heti postauksen alusta, vaan mikä tahansa mielenkiinnon herättävä kohta sopii. Pidä vain huoli siitä, että teksti sopii otsikkoon.

Alla esimerkki:


Tämän jälkeen skrollaa postausta joko alkuun tai loppuun ja klikkaa sen somekanavan kuvaketta, johon haluat postauksen jakaa. Käytän tässä esimerkkinä Facebookia. Liitä kopioimasi teksti julkaisuun ja lisää perään toimintakehote. Itse käytän hyvin usein ”Lue koko postaus blogista ⬇️” -kehotetta.

Valitse sen jälkeen, missä haluat postauksen jakaa. Esimerkissä jaan postauksen omalle FB-sivulleni.

Tarkista vielä, että jaat postauksen oikealla profiililla oikealle sivulle. Tällä samalla tavalla voit myös jakaa postauksen omaan tarinaasi sekä erillisellä jakokerralla eri FB-ryhmiin. Et siis pysty samalla kertaa jakamaan useaan eri paikkaan vaan yhteen paikkaan kerrallaan.

Toisaalta tämä on hyvä asia, koska mitä useammin jaat postauksen jakopainikkeiden kautta, sitä enemmän jakomäärä lopulta kasvaa. Kun olet valmis, paina vielä ”Julkaise Facebookissa” -painiketta ja homma on valmis.

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Miksi jakopainikkeita kannattaa käyttää?

Kuten postauksen alussa mainitsin, jakopainikkeilla on kaksi merkitystä:

  1. Ne näyttävät lukijoille, että postaus on mielenkiintoinen.
  2. Ne auttavat lukijoita jakamaan postausta somessa, jolloin saat lisää lukijoita.

Kun uusi lukija tulee postaukseen, jota ei ole jaettu somessa kertaakaan, millaisen mielikuvan se postauksesta muodostaa? Todennäköisesti lukija ajattelee, ettei postaus ole mielenkiintoinen, joten hän ei käytä siihen itsekään aikaa.

Sen sijaan, jos jakopainikkeet näyttävät, että postausta on jaettu somessa, mielikuva on täysin toinen. Loppujen lopuksi sillä ei ole merkitystä, kuinka monta kertaa postausta on jaettu. 20 jakokertaakin on parempi kuin nolla.

Lue myös tämä: Näin markkinoit uutta postaustasi tehokkaasti

Kun lukija näkee, että postauksia on jaettu somessa, kynnys jakaa se itsekin on matalampi. Joko lukija menee sosiaaliseen mediaan ja jakaa sen julkaisun, josta itsekin tuli blogiin, tai sitten hän jakaa postauksen suoraan jakopainikkeen kautta. Sinun kannaltasi molemmat vaihtoehdot ovat suotavia.

Nyt tiedät, miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet. Käytätkö sinä tätä samaa lisäosaa, vai onko sinulla jokin toinen käytössä?

 

Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15