Mitä tehdä, jos blogi floppaa täysin?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Kuulen tätä tosi usein: ”En uskalla aloittaa blogia (tai kehittää sitä eteenpäin), koska pelkään, että se on ihan täysi floppi.”

Mitä siis tapahtuu, jos blogi floppaa täysin? Siis jos tapahtuu joku ultimaattinen epäonnistuminen, jonka takia kaikki menee pieleen.

Olen pohtinut tätä kysymystä usein, enkä ole onnistunut keksimään yhtäkään sellaista epäonnistumista, joka veisi blogin täysin pohjamutiin. Siis sellaista, mistä ei toipuisi.

Oikeasti blogi floppaa eli epäonnistuu ainoastaan silloin, jos sinä bloggaajana luovutat tai lopetat blogin kirjoittamisen ja kehittämisen. Se on ainoa tapaus, jolloin blogisi kuolisi.

Mitä tehdä, jos blogi floppaa täysin?

Kaikki muut epäonnistumiset ovat vain mutkia matkassa, ja ne kaikki tekevät sinusta loppupeleissä paremman bloggaajan.

Koska myönnetään pois – ei tämä mitään aivokirurgiaa ole. Kukaan ei kuole, jos blogissasi on kirjoitusvirhe, joku yksittäinen yritys kieltäytyy kaupallisesta yhteistyöstä, et kerkeä julkaista artikkelia joka viikko tai joku kirjoittaa sinulle negatiivisen kommentin.

Takaiskujen jälkeen sinä keräät itsesi, opit mitä opittavissa on ja jatkat matkaasi kohti entistä parempaa blogia. Siinä kaikki.

Eli oikeasti blogisi ei voi epäonnistua tai flopata niin pahasti, että sinun tai jonkun muun elämä menisi siitä niin pahasti solmuun, ettei siitä selviäisi.

Nyt saatat miettiä: entä jos blogini sitten loppuu, minä luovutan ja lopetan sen kirjoittamisen? Minä vastaan: entä sitten? Sitten se loppuu. Sitten on aika siirtyä muihin asioihin. Edelleenkään kukaan ei kuole, eikä elämäsi luultavasti mene pilalle.

Tiedän kuitenkin, ettet olisi osallistunut työpajoihini, lukenut blogejani tai hakenut Googlesta lisätietoa jostain bloggaamiseen liittyvästä asiasta, ellet olisi kunnianhimoinen blogisi suhteen. Luet tätä postausta, koska sinulla on unelma, tavoite ja päämäärä.

Ja siksi tiedän, että menetettävää kyllä on. Jos jäät lepäämään laakereillasi, menetät mahdollisuuden kasvaa täyteen potentiaaliisi.

Menetät mahdollisuuden rakentaa tasaisen tulovirran. Menetät mahdollisuuden saada elämääsi enemmän vapautta. Menetät mahdollisuuden kokea sen tunteen, kun onnistut, uskot itseesi ja saavutat unelmasi.

Voit siis jatkaa nykyisellä tiellä ja jatkaa elämääsi sellaisenaan.

Tai voit ottaa seuraavan askeleen, kehittää itseäsi ja ottaa askeleen kohti menestystä.

Valinta on aina sinun.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennus auttaa sinua jokaisella askeleella

Opiskelijani ovat valmennuksen avulla:

 • päässeet kirjoittamaan kirjoja
 • tavoittaneet kymmeniä tai satoja tuhansia ihmisiä kuukaudessa
 • tienanneet kymppitonnin sivutuloa vuodessa
 • irtisanoutuneet palkkatöistä ja eläneet digiliiketoiminnalla
 • päässeet lehtijuttujen aiheiksi
 • tulleet alansa asiantuntijoiksi.

Tämä kaikki on sinunkin ulottuvillasi – mutta vain, jos otat ensimmäisen askeleen.

Ovet Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennukseen ovat avoinna vain kaksi kertaa vuodessa, marraskuussa ja toukokuussa. Emme välttämättä mainosta valmennusta tai yhteisöä Facebookissa tai maksullisilla mainoksilla, sillä haluamme mukaan vain niitä, jotka ovat alusta loppuun saakka sitoutuneita ja kunnianhimoisia oman bloginsa suhteen.

Tulemalla mukaan odotuslistalle osoitat itsellesi, että haluat kehittyä ja oppia. Haluat muutakin kuin tasaisen tappavia tuloksia. Haluat nähdä, mihin sinun ja blogisi on mahdollista kasvaa.

Mitä vapaus todella tarkoittaa sinulle?

Oletko pysähtynyt pohtimaan, mitä vapaus tarkoittaa sinulle? Millainen elämä on vapaata? Vapaus luultavasti tarkoittaa eri asioita sinulle kuin minulle.

Vapaus voi tarkoittaa kenties seuraavia asioita:

 • Voit olla huolettomampi rahan kanssa.
 • Voit asua missä haluat.
 • Voit pitää lomaa silloin kun haluat.
 • Voit viettää enemmän aikaa kotona (ehkä perheesi kanssa).
 • Voit tehdä vähemmän töitä.
 • Voit nukkua vapaapäivinä pitkään.
 • Voit matkustella.

Mitä vapaus sitten tarkoittaakaan, on varmaa, ettei se tule odottamalla.

Puhun paljon rahasta – siis siitä, miten tienaat blogisi avulla enemmän. En kuitenkaan halua, että saisit enemmän rahaa makaamaan tililläsi.

Me kaikki tiedämme, ettei raha tee onnelliseksi, mutta se voi mahdollistaa sinulle niitä asioita, jotka tekevät.

Ehkä haluat tienata blogilla ja somekanavillasi pientä sivutuloa. Se voi mahdollistaa sinulle sen, että voit pitää muutaman ylimääräisen lomaviikon vuodessa tai maksaa asuntolainasi pois nopeammassa tahdissa.

Tai ehkä haluat tienata koko elantosi blogilla, irtisanoutua päivätöistäsi tai johtaa menestyvää yritystä.

Tai jotain ihan muuta.

Ei ole oikeastaan väliä, mitä haluaisit tehdä tienaamallasi rahalla. Tärkeää on, että:

 1. sinulla on päämäärä
 2. otat askeleita tuota päämäärää kohti.

Jahkailemalla ja odottamalla et saavuta yhtikäs mitään. Jos et tartu toimeen, olet viiden vuoden päästä luultavasti aivan samassa pisteessä kuin nytkin.

Haluan auttaa sinua tarttumaan toimeen. Haluan auttaa sinua saavuttamaan unelmasi. Tiedän, että pystyt siihen.

Jos tarvitset oppia, olen täällä. Jos tarvitset kannustusta tai olkapäätä, olen täällä. Jos tarvitse persuksille potkijaa, olen täällä.

Oletko valmis tarttumaan toimeen?

Mitä tehdä, jos blogi floppaa täysin?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15