Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita? Edellisessä postauksessa näytin, miten voit jakaa oman blogitekstisi sosiaaliseen mediaan somejakopainikkeiden avulla. Mutta entä jos blogissasi ei ole tai siihen ei saa lisättyä somejakopainikkeita?

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?

Silloin sinulla on kolme eri vaihtoehtoa, miten toimia.

Vaihtoehto 1 (kuvat hieman alempana)

 • Kopioi tekstistä lyhyt katkelma ja mene sen jälkeen Facebookiin (tai siihen somekanavaan, johon haluat postauksen jakaa).
 • Mene omalle FB-sivullesi, ryhmään tai yrityksesi sivulle.
 • Lisää teksti sille varattuun kohtaan.
 • Lisää postauksen kansikuva.
 • Lisää linkki postaukseen.
 • Varmista, että postaus on julkinen.
 • Julkaise julkaisu.

Saattaisit pitää myös tästä: Korvaa Linktree-linkki nopeasti tällä [parantaa hakukoneoptimointia]

Vaihtoehto 2

 • Kopioi tekstistä lyhyt katkelma ja mene sen jälkeen Facebookiin (tai siihen somekanavaan, johon haluat postauksen jakaa).
 • Mene joko omalle FB-sivullesi, ryhmään tai yrityksesi sivulle.
 • Lisää teksti sille varattuun kohtaan.
 • Lisää linkki postaukseen.
 • Varmista, että julkaisu on julkinen.
 • Julkaise julkaisu.

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?Ensimmäisen vaihtoehdon kohdalla on yksi ylimääräinen steppi. Eli ennen kuin lisäät linkin postaukseen, suosittelin lisäämään julkaisuun kuvan. Tämä johtuu siitä, että joskus postauksen jakamisen yhteydessä Facebook hakee väärän kuvan blogista. On olemassa useitakin vaihtoehtoja, miten se voidaan estää. Esimerkiksi Facebook Debugger voi auttaa.

Vaihtoehto kaksi on nopeampi ja helpompi ja mahdollistaa sen, että pelkästään kuvaa klikkaamalla lukija siirtyy suoraan postaukseen. Vaihtoehdossa yksi puolestaan lukijan täytyy klikata linkkiä, jotta hän pääsee lukemaan postauksen.

Yllä olevassa esimerkissä toimin vaihtoehto ykkösen mukaan, koska lisätessäni linkin Facebook-julkaisuun Facebook haki postauksen vanhan kansikuvan, vaikka olen vaihtanut sen päivityksen myötä. Vaihtoehto kaksi saa aina enemmän klikkauksia, joten se on suositeltavin vaihtoehto. Halusin kuitenkin kertoa sinulle toisenkin keinon jakaa postaus someen, JOS some ei hae oikeaa kuvaa blogista.

Lue myös tämä: Miksi blogissa kannattaa olla jakopainikkeet?

Vaihtoehto 3

Voit tehdä ja ajastaa julkaisun Creator Studion kautta. Mene omalle FB-sivullesi ja klikkaa Creator Studio -linkkiä. Tai ainakin minulta tuo Creator Studio linkki on hävinnyt, joten menen FB:n ”Etsi” toiminnon kautta hakemaan sen.


Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?


Klikkaa sen jälkeen ”Luo uusi” -painiketta ja sen alta ”Lue julkaisu” -painiketta.

Kopioi blogista lyhyt teksti ja lisää se ensin ”Julkaisun teksti ja linkit” -kohtaan. Tämän jälkeen hae postauksen url ja lisää se tekstin alle. Näiden väliin lisää vielä toimintakehote. Itse käytän ”Lue koko postaus blogista ⬇️” -kehotetta.

Julkaisun oikeaan reunaan päivittyy näkymä siitä, miltä julkaisu lopulta näyttää. Huomioithan, että et voi tehdä tällaisia julkaisuja blogipostauksista, jotka on vasta ajastettu eli sellaisista, joita ei ole vielä julkaistu. Tee näitä vain jo julkaistuista blogipostauksista.

Varmista, että linkin esikatselu on käytössä ja että kuva tulee oikein näkyviin. Jos kuva on väärä tai vanha, käytä blogiteksti Facebook Debuggerin kautta ja kokeile sen jälkeen uudelleen.

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?

Kun olet tyytyväinen julkaisuun, klikkaa julkaisun oikeassa alareunassa olevaa pientä valkoista nuolta. Tämän avulla pystyt ajastamaan julkaisun tai tallentamaan sen luonnokseksi.

Valitse päivä ja kellonaika, kun haluat, että julkaisu ilmestyy Facebook-sivullesi. Huomioithan, että pystyt ajastamaan sisältöjä vain 90 päivää eteenpäin. Esimerkiksi minä olen kirjoittamassa tätä postausta 27.2. ja postauksen varsinainen julkaisuajankohta on heinäkuun lopulla. Siksi alla olevaan kuvaan en saanut päiviä pidemmälle kuin toukokuulle.

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita?

Kun olet valinnut päivän ja kellonajan, klikkaa ”Tallenna”-painiketta ja sen jälkeen vielä ”Ajasta julkaisu” -painiketta.

 

Näin. Nyt tiedät, miten voit jakaa blogitekstin someen ilman somejakopainikkeita.

Pssst…. Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myöhemmin

Miten jakaa blogiteksti someen ilman jakopainikkeita

 

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15