Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Ja jos pitää kuinka paljon?

Kun blogit alkoivat yleistyä, oli hyvin tyypillistä, että bloggaaja oli anonyymi eli nimetön. Se antoi suojaa kirjoittaa aroistakin aiheista ja kertoa asioista, joita ei uskaltaisi muuten kertoa.

Vuosien saatossa bloggaajat ovat kuitenkin tulleet esiin omilla kasvoillaan ja nimillään, sillä se rakentaa luottamusta ja uskottavuutta paljon enemmän kuin nimettömänä ja kasvottomana kirjoittaminen.

Mutta arka aihe ei välttämättä ole ainoa syy, miksi bloggaaja ei halua olla tunnistettavissa.

Esimerkiksi pelko muiden ihmisten reaktioista, palautteesta tai kiusaamisesta voivat estää bloggaajaa tulemasta esiin omilla kasvoillaan ja nimellään.

Mitä silloin kannattaa tehdä?

Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Aivan ensimmäiseksi sinun on hyvä määritellä rajat, joiden sisällä olet. Mieti, mitä haluat kertoa itsestäsi ja perheestäsi ja mitä et. Lapsillakin on oikeus omaan yksityisyyteen, joten jos sinulla on lapsia, sinun on tärkeää miettiä, miten paljon haluat heidän olevan esillä.

Jos esillä oleminen ja tunnistaminen pelottaa, voit alkaa hieman venyttää totuutta.

En koskaan suosittele valehtelemaan vaan kertomaan tiettyjä asioita hieman asian vierestä.

Näitä ovat muun muassa tiedot, joista sinut on helppo tunnistaa.

  • Jos sinulla on yksi lapsi, kerro että sinulla on kaksi.
  • Jos seurustelet, kerro että olet kihloissa.
  • Jos olet sinkku, kerro että tapailet.
  • Jos asut Tampereella, kerro että asut Pirkanmaalla.

Jotain pientä, joka on helppo muistaa. Täysin uutta identiteettiä ei kannata luoda, sillä matkan varrella voi olla vaikeaa muistaa, mitä kaikkea on kertonut. Ja jos sisällössäsi alkaa olemaan epäjohdonmukaisuuksia, lukijat osaavat tulkita ne nopeasti. Se taas murentaa sinun uskottavuuttasi ja luotettavuuttasi ja saa pahimmillaan lukijat lopettamaan blogisi lukemisen.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Voit olla esillä ilman että sinua tunnistetaan

Hyvä uutinen on se, että voit olla esillä ilman että sinua tunnistetaan. Voit ottaa itsestäsi kuvia, joissa kasvojasi ei näy. Alla muutamia esimerkkejä.

Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Jos sinulla on aina hiukset kiinni, pidä niitä kuvissa auki. Voit käyttää kuvissa lippistä ja katsoa alaspäin, jolloin lippa peittää kasvosi. Voit ottaa kuvan peilin kautta, jossa kännykkä tai kamera peittää kasvosi.

Vain taivas on rajana pienellä mielikuvituksella.

Toki joku voi tunnistaa vaatteet, joita käytät, mutta yhdistele niitä eri tavalla. Hassuttele tai osta jotain pientä vain kuvia varten. Voit rakentaa koko brändisi esimerkiksi tietyn hatun ympärille.

Lukijoiden on tärkeää nähdä, että blogin takana on aito ihminen. Siksi siellä on hyvä olla sinusta kuvia. Sinun ei tarvitse koskaan selittää, miksi kasvojasi ei näy eikä perustella rajoja, joita asetat.

Kuinka tulla esille somessa?

Blogissa on astetta helpompaa olla selkeästi esillä, mutta sosiaalisessa mediassa homma käy hieman haastavaksi. Varsinkin kun Instagram suosii nykyään enemmän video- kuin kuvamateriaalia.

Hyvä uutinen on, ettei sinun tarvitse olla omilla kasvoillasi esillä somessakaan, jos et halua.

Voit kuvata lyhyitä 1–5 sekunnin pätkiä arjestasi tai aiheesta, josta kirjoitat, ja sen jälkeen yhdistellä näitä lyhyiksi reelseiksi.

Tai voit tehdä omista ajatuksistasi stooreja ja sen jälkeen luoda niistä reelsin. (Tässä yksi esimerkki, jossa kuvat on alun perin julkaistu stoorissa ja myöhemmin vain latasin stoorit kännykkään ja tein niistä reelsin.)

Voit ladata maksuttomista kuvapankeista lyhyitä videoita, yhdistää niitä ja lisätä vain musiikin ja tekstit videoiden päälle, tässä siitä yksi esimerkki.

Voit kuvata oman kännykkäsi näyttöä, kuten tässä reelsissä.

Tai sitten voit tehdä Canvalla simppeleitä kuvan ja tekstin yhdistelmiä, lisätä ne peräkkäin videoksi ja lopuksi lisätä vain musiikin, kuten tässä reelsissä.

On täysin mahdollista rakentaa blogista tulovirta ilman, että

  • olet jatkuvasti esillä
  • näytät omia kasvojasi blogissa tai somessa.

Kun haluat aloittaa bloggaamisen

Psst… Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myöhemmin

Pitääkö minun olla esillä bloggaajana? [Lukijan kysymys]

Joko luit tämän: Lukeeko kukaan postauksiani?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tilaa uusimmat postaukset omaan sähköpostiin

Kirjoita sähköpostiosoite johon voin toimittaa sinulle uusimmat postaukset. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun kommunikaatioon.

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15