Kannattaako lääkärin blogata?

Kannattaako lääkärin blogata? Tänään kerron sinulle Ilonasta, joka on Medipudas lääkäriaseman lääketieteellinen johtaja.  Tutustuin Ilonaan ensimmäisen kerran keväällä 2018, kun hän liittyi Lisää lukijoita blogiin Facebook-ryhmääni.

Ilona oli ryhmässä aktiivisesti mukana ja kyseli palautetta postauksistaan. Kun loppukeväästä 2018 avasin ilmoittautumisen Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennukseen, Ilona otti rohkean askeleen ja tuli mukaan.

Tässä postauksessa kerron Ilonan matkasta sekä mietteitä valmennuksesta

Ilona perusti yritykselle blogin ja Facebook-sivut ennen kuin yritystä oli edes perustettu. Tämä on fiksua, sillä mm. Google tykkää siitä, että domain (verkko-osoite) on ollut pitkään voimassa. Kun Ilona aloitti bloggaamisen, hän koki suurimpana haasteena aiheen valitsemisen.

Tietoa löytyi ja oli monta mielenkiintoista asiaa, joista Ilona olisi halunnut kirjoittaa. Alkutaipaleella Ilonalla oli paljon aikaa tuottaa sisältöä mutta kun yritystoiminta lähti käyntiin, suurin osa ajasta meni ymmärrettävästi työn tekemiseen.

Kannattaako lääkärin blogata?

Kuten niin monella muullakin, Ilona koki tiettyjä ennakkoluuloja bloggaamista kohtaan.

”Ennakkoluuloja on ollut kaikkia mahdollisia. Ennen naureskelin, että eikö ihmisillä ole omaa elämää, kun somessa toitotetaan omasta osaamisesta.

Mielikuva bloggaamisesta oli pääasiassa negatiivinen. Aluksi suunnittelin itsekin liikkuvani hyvin matalalla profiililla. Sittemmin olen ymmärtänyt mitä kaikkea bloggaaminen on.

Bloggaaminen ei ole todellakaan vain itsensä esille tuomista, vaan nimenomaan tiedon jakamista, auttamista ja tavallaan sitä voi ajatella jopa modernin kirjallisuuden lajina.”

Alussa Ilona ajatteli, että haluaa vain tulla ihmisille tutuksi uudella pienellä paikkakunnalla. Ja yrittäjänä tämä onkin tärkeää, tehdä itsensä tunnetuksi potentiaalisille asiakkaille.

Mutta valmennukseen tulon jälkeen bloggaaminen on laajentunut ihmisten auttamiseen ja tiedon levittämiseen ympäri Suomen.

”Bloggaamista voi ajatella jopa modernin kirjallisuuden lajina”

Myös lääkärin blogin aihe kannattaa rajata

On täysin ymmärrettävää, että blogin aiheen rajaus pelottaa. Jokainen ajattelee, että aiherajauksen jälkeen ei löydy kirjoitettavaa eikä niitä lukijoita.

Mutta tilanne on oikeasti juuri päinvastainen. Kun aihetta rajataan ja se fokusoidaan, kirjoitettavaa löytyy todella paljon. Jopa niin paljon, että tuskaillaan, milloin kaikesta tästä ehditään kirjoittaa 😀

Myös lukijoiden on helpompi tulla blogin lukijoiksi, sillä he voivat luottaa siihen, että saavat juuri sitä tietoa, mitä etsivät.

”Minulla on niin paljon muutakin osaamista kuin nykyinen aiheeni, joten pelotti, että hakevatko ihmiset minulta apua enää muissa asioissa ollenkaan, jos alan kirjoittamaan vain yhdestä asiasta.

Nykyinen aihe kuitenkin valikoitui selvästi, koska siitä olin kirjoittanut jo eniten ja se oli hyvin ajankohtainen omassa elämässä. En ollenkaan tiennyt, että se oli hyvin ajankohtainen muutoinkin somessa ja mediassa.

En ollut pariin vuoteen downshiftatessani seurannut valtakunnan medioita, joten aiheen kiinnostavuus tuli minulle yllätyksenä, kun potilaat alkoivat soittelemaan ympäri Suomen.”

Kun Ilona rohkaistui blogin aiheen rajauksesta, tapahtui jotain yllättävää. Lukijamäärä kirjaimellisesti räjähti käsiin. Ja niin kävi asiakasmäärällekin.

kannattaako lääkärin blogata

Katso myös tämä video:

Mitä hyötyä Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta on ollut?

”Havaitsin, että blogin kirjoittamisen tekniikka on aivan erilaista, kuin äidinkielen esseet, joita lukiossa tehtiin tai tieteelliset tutkielmat, joita lääkiksessä harjoiteltiin. Tarvitsin blogin kirjoittamisen tekniikoihin apua, jotta osaisin tuottaa tekstiä luettavalla tavalla. Blogi on selvästi oma kirjoittamisen muotonsa, eikä sitä voi kirjoittaa muulla tavalla.

Valmennuksessa olen ymmärtänyt monia asioita, joita en muuten olisi oivaltanut. Nimenomaan tuon blogimuotoisen tekstin ja sovittelun suhteen. Kurssilla opetettiin myös paljon muuta kuin vain tuota tekniikkaa, niin markkinointia kuin ajanhallintaakin lapsiperheessä. Kurssi olisi hyödyllinen, vaikka ei edes bloggaisi!”

Isoin haaste bloggaajilla ja yrittäjillä onkin ajanhallinta. Ja juuri siksi valmennuksen ensimmäisessä moduulissa keskitytään myös ajan haltuunottoon. Ilonakin antoi palautetta ajanhallinnasta kaksi päivää sen jälkeen, kun valmennus lähti käyntiin.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ei ole ”vain” blogivalmennus

Monet ovat yllättyneet siitä, miten monipuolinen Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksen sisältö on. Kuten Ilonan, myös monien muiden ennakko-odotuksena on, että valmennuksessa opiskellaan vain blogin teknistä toteutusta.

Kyllä, tekniikka on tietysti tärkeää mutta mutta vain pieni murto-osa kokonaisuudesta. Ja juuri siksi monet ovat kertoneet jälkeenpäin, että hintaansa nähden valmennuksesta maksettu hinta on tullut moninkertaisesti takaisin. Jopa ihan ajansäästössä.

Kannattaako yrittäjän oikeasti käyttää aikaa bloggaamiseen?

”Aloittakaa se bloggaaminen! Olen kaikille tapaamilleni yrittäjille suositellut bloggaamista. Miten muuten yrittäjä voisi paremmin tuoda osaamistaan esille? Blogia voisi ajatella jopa nykypäivän käyntikorttina. Kuluttajat haluavat tietää tarkemmin, mitä ostavat ja minkälaiselta henkilöltä, blogi on oiva tapa esittäytyä.”

Mitkä ovat konkreettiset tulokset, joita valmennuksen avulla on saatu?

Ilonan kohdalla lukijamäärä on kasvanut muutamasta sadasta lukijasta noin 15 000 yksilölliseen lukijaan per kuukausi.

Monet ovat kasvattaneet tulojaan / myyntejään, kuten esimerkiksi Anneli, joka möi yhtä ainoaa kurssiaan noin 650 kappaletta alle vuodessa hyödyntämällä blogia ja sähköpostilistaa.

Sydäntä lämmittävät palautteet ovat olleet monelle ”se juttu”, josta kerrotaan innoissaan.

Affiliate-markkinoinnista saadut komissiot ovat nousseet vuositasolla noin 10 000 €. Lisää palautteita voit lukea täältä >>

Bloggaajasta Ammattilaiseksi

Miltä tulevaisuus näyttää?

”Olen aivan superinnostunut bloggaamisesta ja ihmisten auttamisesta. Rakastan aihetta, elän ja hengitän sitä. Näen unia siitä ja suu vaahdossa kerron siitä. Tutkin iltaisin uusia artikkeleita ja imen kaiken aiheeseen liittyvän. Ja mikä parasta nyt minulla on siihen aikaa ja voin käyttää sitä hyödyksi töissäni.

Julkaisen uuden blogipostauksen kerran viikossa, olen perustanut uudet www-sivut kirjoittamani aiheen ympärille ja tarkoituksenani on laajentaa ja kasvattaa blogia. Tehdä raudanpuute.fi sivustosta kattava tietopaketti, josta aiheesta kiinnostuneet löytäisivät kaiken.

Blogi itsessään ei tuo minulle yhtään esim. affiliatetuloja tällä hetkellä, sillä en ole ajanpuutteen vuoksi ehtinyt kehittää sitä siinä tahdissa mitä haluan. Seuraavaksi tavoitteena onkin saada myös sitä kautta tuloja, esim. e-kirjan/verkkokurssin tai mainospaikan kautta.

Tämä on tärkeä askel turvata yrittäjän elämää, tavallaan olla vakuutuksena sairaspäivien varalle. Ideoita ja materiaalia minulla olisi tuohon kaikkeen, mutta ihan kaikkeen se aika ei vielä riitä!” 😀

Kannattaako lääkärin blogata? Meidän mielestämme ehdottomasti kyllä! Mitä mieltä sinä olet?


Uusimmat blogikirjoitukset raudanpuutteesta löydät www.raudanpuute.fi