Kuinka hakea Adtractionin tarjoamiin affiliate-ohjelmiin

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tässä postauksessa annan sinulle kädestä pitäen ohjeet, kuinka haet mukaan Adtractionin tarjoamiin affiliate-ohjelmiin. Postauksen lopussa annan vielä ohjeet, kuinka haet henkilökohtaisen affiliate-linkin ja lisäät sen joko tekstilinkkinä, koodina tai kuvana omaan blogiin.

Jos affiliate-markkinointi ei ole sinulle ennestään tuttua, voit tutustua siihen lukemalla näitä blogitekstejä.

Saattaisit pitää myös tästä: 6 tapaa tienata rahaa muotibloggaajana 2024

Kuinka hakea Adtractionin tarjoamiin affiliate-ohjelmiin

Tässä postauksessa käytän esimerkkinä Adtraction affiliate-verkostoa. Muita vaihtoehtoja ovat Tradetracker ja Tradedoubler Suomessa. Ulkomailla affiliate-verkostoja on lukemattomia mutta niiden kautta suosittelu voi olla haastavaa. Ulkomaisissa affiliate-ohjelmissa joudut täyttämään – joskus hyvin monimutkaisiakin – verotuslomakkeita. Itse olen kerran joutunut täyttämään yhden yrityksen lomakkeen viisi kertaa ennen kuin se hyväksyttiin.

Siksi suosittelen pitäytymään kotimaisissa affiliate-verkostoissa.

Voit liittyä ilmaiseksi Adtractioniin tästä.

Klikkaa sen jälkeen ”Liity partneriverkostoon” painiketta.

adtraction affiliate-verkosto

Seuraavaksi klikkaa ”Liity Adtractionille” painiketta.

Valitse rekisteröitymisen tapa.

Tässä välissä en valitettavasti muista, oliko muita steppejä. Todennäköisesti jos rekisteröidyt sähköpostiosoitteella, saat linkin, jossa sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi. Tämä viesti ja linkki voivat mennä roskapostikansioon, joten tarkista sieltä ja klikkaa linkkiä. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan sisään.

Ohjausnäkymä näyttää tältä. Itselläni ei ole Adtractionin kautta kovinkaan montaa euroa komissioita, sillä oma aiheeni on sen verran erilainen, ettei siihen liittyviä affiliate-ohjelmia tahdo löytyä.

Klikkaa vasemmalta linkkilistasta ”tilini” ja sen alapuolelle avautuvasta valikosta ”Minun sivustoni”.

Mene ”Lisää uusi” välilehdelle. Kirjoita sivuston nimi ja valitse sopivin kategoria.

Käytän tässä esimerkkinä Sisältöakatemiaa, mutta en lisää sitä tänne, koska sen kautta en mainosta affiliate-tuotteita. Valitsen kategoriaksi verkkosivun.

Lisää sivustosi tai somekanavasi

Sen jälkeen lisää verkkosivun eli esimerkiksi blogin url-osoite. Huomioi että url-osoite pitää olla kokonainen, eli https:// alku pitää siitä löytyä. Lopuksi merkitse kuinka monta uniikkia kävijää blogissasi on kuukaudessa. Saat tämän luvun joko Google Analyticsista tai muusta analyysiohjelmasta, jota käytät. Laitoin tähän esimerkinomaisesti 1000 uniikkia kävijää, vaikka Sisältöakatemian sivustolla ei käy niin paljon. Haluan korostaa sitä, että näissä ei kannata valehdella vaan kertoa totuus. Affiliate-verkostot pystyvät omilla ohjelmillaan tarkistamaan kävijämäärät ja jos se on virheellinen, he voivat myös evätä rekisteröitymisen.

Kun olet lisännyt tarvittavat tiedot, klikkaa ”lisää sivusto” painiketta.

Sivuston lisäämisen jälkeen se jää ”Odottaa hyväksyntää” välilehdelle. Tallennuksen yhteydessä sain virheilmoituksen ™-merkistä, jonka kävin poistamassa.

Seuraavaksi mene ”Asetukset” välilehdelle ja siellä ”Profiili” välilehdelle. Täytä tiedot sinusta ja blogistasi. Mitä enemmän annat tietoja itsestäsi, sitä luotettavampi olet ja sitä helpompaa on saada hyväksyntä valittuihin affiliate-ohjelmiin. Itselläni on vain 3 tähteä, sillä kuvaus on aika lyhyt enkä käy Adtractionissa kovinkaan usein. Mitä aktiivisempi siis olet, sitä parempi mahdollisuus on päästä mukaan valitsemiisi ohjelmiin.

adtraction

Kun olet tehnyt yllä kuvatut askeleet, voit sen jälkeen odottaa, että blogisi tai somekanavasi hyväksytään ja sen jälkeen lähteä etsimään sopivia mainoskumppaneita. Voit myös tutkia mainoskumppaneita ennen kuin blogisi on hyväksytty.

Mene siis ”Mainostajat” ja ”Kaikki mainostajat”.

Saat listauksen kaikista aktiivisista mainostajista. Tässä kohtaa on erittäin tärkeää, että liityt vain niihin ohjelmiin, jotka liittyvät loogisesti kirjoittamaasi aiheeseen. Lukijasi eivät osta, jos puhut koirista ja yhtäkkiä tarjoat auton huoltoa. Muista, että sinulla on velvollisuus omia lukijoitasi kohtaan ja luottamus sinun ja lukijoittesi välillä on arvokkaampi kuin yksikään tuote, jota suosittelet. Jos tuo luottamus särkyy, lukijasi eivät osta sinulta mitään.

Siksi luottamusta on vaalittava kaikista eniten. Tässä esimerkissä klikkaa ”Kauneus & terveys” linkkiä.

Sen jälkeen saat listan kaikista siihen kuuluvista yrityksistä. Täältä voit valitse sen tai ne, joita haluat suositella. Kun löydät sopivan yrityksen, klikkaa ”Hae ohjelmaan” linkkiä.

adtraction

Esimerkki

Tässä esimerkissä hain NordVPN ohjelmaan, joka sopii enemmän omaan aiheeseeni. Sen jälkeen kun olet hakenut valittuun ohjelmaan, pääset näkemään mitkä ovat sallittuja ja kiellettyjä asioita markkinoinnissa. Saat myös lyhyen infon tuotteesta, jota voit hyödyntää pohjana kun kirjoitat ja tuotat sisältöä tuotteesta. Tämä sivu on tärkeää lukea läpi rauhassa.

Näet täältä myös komission, tässä kyseisessä ohjelmassa komission suuruus on 40 %, mikä tarkoittaa, että jos tuotteen hinta on 100 €, minulle maksetaan 40 € jokaisesta asiakkaasta, jonka pystyn yritykselle tuomaan.

Voisin mainostaa ohjelmaa verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa mutta sähköpostimarkkinointia on rajoitettu. Kun vien hiiren i-merkin kohdalle, pystyn lukemaan lisää.

Jos tässä kohtaa olet sitä mieltä, että haluat hakea ohjelmaan, sivun vasemmassa ylälaidassa on sininen painike, jossa lukee ”Hae mainosohjelmaan”. Ennen sitä on vielä sivusto, jolla olet hakemassa. Tämä on hyvä tarkistaa, jos sinulla on useampia blogeja tai somekanavia, että haet oikealla sivustolla oikeaan ohjelmaan.

Osa ohjelmista saattaa hyväksyä hakemuksen heti, osa voi viedä muutamankin arkipäivän.

Kun sinut on hyväksytty ohjelmaan

Löydät kaikki mainosohjelmat, joihin sinut on hyväksytty vasemmalta linkkilistasta ”Mainostajat” ja ”Minun mainosohjelmat” alta. Alla olevassa kuvassa ovat ne ohjelmat, joihin itse olen testimielessä liittynyt ja joihin minut on hyväksytty.

Jokaisen ohjelman perässä on pitkä linkki, joka on sinun uniikki ja henkilökohtainen affiliate-linkki. Tämä linkki on vähintään lisättävä blogitekstiin, jotta ostot rekisteröityvät sinulle. Jokainen, joka klikkaa linkkiä ja ostaa tuotteen, jota suosittelet, kasvattaa sinun affiliate-komissiotasi. Ainoa poikkeus on, jos lukija lukee postauksen kännykällä ja klikkaa linkkiä mutta menee seuraavana päivänä ostamaan tuotteen tietokoneen kautta klikkaamatta linkkiä uudelleen. Silloin komissiot eivät rekisteröidy sinulle.

Suosittelen kuitenkin, että jos haluat käyttää linkkejä, muokkaat linkkiä hieman. Näytän sinulle kohta tarkemmin miten se tehdään ja miksi se kannattaa tehdä.

Pientä kuva ikonia klikkaamalla saat valmiit mainosbannerit, näytän tästä myös ohjeet hieman myöhemmin.

adtraction

Sinun on myös mahdollista ostaa tuote itsellesi ja tätä suosittelen aina, jos tuote ei ole sinulle ennestään tuttu.

Miksi alkuperäistä affiliate-linkkiä kannattaa muokata ja miten se tehdään?

Kun klikkaat ”Muokkaa linkkiä” kuvaketta, sinulle avautuu sivu, josta voit muokata linkkiä. Suosittelen muokkaamaan linkkiä siksi, koska mitä suorempaan pystyt ohjaamaan lukijan ostamaan, sitä todennäköisemmin ostos myös viedään loppuun saakka.

Ajatellaan, että kirjoitat postauksessa vaikka sohvasta. Sinulla on affiliate-linkki verkkokauppaan, jossa kyseistä sohvaa myydään. Alkuperäinen linkki ohjaa lukijan verkkokaupan etusivulle, jolloin lukijan täytyy itse käyttää aikaa sohvan etsimiseen. Mutta jos hän on siinä hetkessä valmis ostamaan sohvan, hän ei halua käyttää aikaa sohvan etsimiseen. Aikaa kuluu ja ostohalu vähenee. Lopulta – jos hän ei löydä sohvaa – hän jättää ostamisen kesken ja sinä jäät ilman komissiota.

Muokkaamalla linkkiä voimme ohjata lukijan suoraan kyseiseen tuotteeseen, jolloin lukijan aikaa säästyy ja hän voi halutessaan ostaa sohvan saman tien.

Linkkiä muokataan näin:

Klikkaa ”Muokkaa linkkiä” painiketta.

Avaa uuteen välilehteen yritys, jota olet suosittelemassa ja etsi tuote, josta olet kirjoittamassa. Käytän tässä nyt esimerkkinä Bodymajaa ja etsin siitä Kuopion toimipisteen – joka on lähimpänä minua. Kopioin sivun urlin.

adtraction

ja lisään sen sille varattuun kohtaan. Alla olevassa kuvassa se on lisätty ensimmäiselle riville. Täppä on kohdassa URL, koska kyseessä on linkki, jonka haluan lisätä postaukseen. Huomaat, että ”Seurantalinkkisi” kohtaan on lisätty kyseinen url, jonka kävin hakemassa. Kun nyt kopioin seurantalinkin ja lisään sen uuteen välilehteen ja klikkaan enter, linkki vie minut suoraan Bodymajan Kuopion toimipisteen sivulle.

HUOM!

Vaikka minä asun Kuopiossa, suurin osa lukijoistani asuu Uudellamaalla. Siksi on tärkeää myös tietää ja tuntea oma yleisö, jotta voi palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka tässä esimerkissä hain Kuopion toimipisteen urlin, jos kirjoittaisin virallista blogitekstiä, hakisin jonkun toimpisteen, joka sijaitsee alueella, jossa suurin osa lukijoistani on.

Mihin linkki sitten lisätään?

Affiliate-linkin voi lisätä usealla eri tavalla ja useaan eri paikkaan. Henkilökohtaisesti suosittelen aina, että linkki lisätään affiliate-postaukseen enintään 3 kertaa. Affiliate-linkki lisätään aivan samalla tavalla kuin mikä muukin linkki. Pidä vain huoli, että

  • linkki erottuu riittävästi tekstistä (eli se on eri värinen kuin muu teksti ja sisältää riittävän pitkän ankkuritekstin),
  • sen ympärillä oleva teksti houkuttelee klikkaamaan (mainoslauseet, kuten ”klikkaa tästä ja käytä alennuskoodi” eivät enää tehoa kunnolla),
  • linkki avautuu uuteen välilehteen
  • ja että olet merkinnyt mainoslinkin lain mukaan oikein (lukijan on tiedettävä, että linkki jota hän klikkaa on mainoslinkki)

Affiliate-linkin voi myös lisätä kuvaan. Kuvan voi tehdä itse esimerkiksi Canvalla tai hyödyntää yrityksen logoa. Tarkista vain, saako logoa käyttää.

Itselläni on vielä WordPressin vanha Classic-editor käytössä, joten alla olevat kuvakaappaukset ovat hieman erilaiset kuin Gutenbergia käyttävillä.

Linkki lisätään kuvaan siten, että ensin lataat kuvan postaukseen ja viet sen jälkeen hiiren kuvan päälle. Klikkaa ”Muokkaa” ikonia.

Tämän jälkeen valitse ”Linkin kohde” kohdasta ”Muu URL”.

Tämän jälkeen hae muokkaamasi seuranta linkki, eli kopioi koko seurantalinkki

adtraction

Lisää se URL-kohtaan.

Lopuksi lisää täppä ”Avaa linkki uuteen välilehteen” ja Linkin rel kohtaan kirjoita ”nofollow”. Google vaatii, että affiliate-linkit merkitään nofollow-koodilla mutta en käy sitä tässä kohtaa tämän tarkemmin läpi. Kun nämä on tehty, lopuksi tallenna asetukset.

Tämän jälkeen tallenna koko blogiteksti ja esikatsele se. Klikkaa kuvaa (tai linkkiä) ja varmista, että se vie oikeaan osoitteeseen.

HTML-bannerin lisääminen blogiin

Klikkaa ”Mainokset ja linkit” kuvaketta.

Saat listauksen kaikista kuvista ja bannereista joita voit hyödyntää. Mieti ensin mihin kohtaan haluat bannerin lisätä ja valitse sen jälkeen sopiva kuvakoko. Pystykuvat menevät hyvin sivupalkkiin, neliöt ja vaakakuvat myös mutta vaakakuvat ovat parhaat blogiteksteihin.

Kun löydät sopivan kuvan, klikkaa sen vieressä olevaa ”Luo seurantakoodi” painiketta.

adtraction

Anna olla täppä kohdassa ”HTML”. Aktivoi ”Avaa linkki uuteen välilehteen” ja sen jälkeen vain kopioi koodi. Huomioi, että kyseessä on siis koodi, ei linkki, joten koodin lisääminen blogiin tapahtuu nyt eri tavalla.

Seuraavat ohjeet voivat hieman poiketa sinun blogistasi

Riippuen siitä mitä teemaa käytät ja onko sinulla Gutenberg-editori käytössä, alla olevat ohjeet eivät välttämättä suoraan sovi sellaisenaan. Idea on sama mutta mistä nämä vaiheet löytyvät, voivat vaihdella.

Jokaisessa blogissa – myös Gutenberg-editorilla – on mahdollisuus lisätä html-koodia blogiin.

Minä käytän Beaver Builder teemaa, joten minulla on siihen valmiiksi erillinen palikka olemassa. Kun haluan lisätä koodia sivupalkkiin, lisään sen HTML-palikan avulla.

 

Seuraavaksi liitän vain koodin HTML-palikkaan, samalla näen esikatseluna bannerin, jonka haluan lisätä.

adtraction

Jos haluan lisätä html-koodin suoraan blogitekstiin, sekin onnistuu. Classic-editorilla vaihdan vain Graafisesta Tekstiin…

Ja lisään koodin siihen kohtaan, mihin haluan. Alla olevassa kuvassa bannerin koodi on kaksi viimeistä riviä.

Ja kun menen esikatseluun, banneri näkyy siinä oikealla tavalla. Tämän jälkeen voin tallentaa postauksen, kirjoittaa sen loppuun ja lisätä bannerin koodin vaikka 2 kertaa postaukseen. Riippuen toki kuinka pitkä postausta on. Henkilökohtaisesti suosittelen yhtä banneria jokaista 1000 sanaa kohtaan.

adtraction

Jos sinulla on Gutenberg-editor käytössä ja haluat ohjeet myös siihen, se onnistuu. Voin tehdä ja lisätä bannerin sinulle maksutta, jos saan ottaa askeleista kuvakaappauksen ja liittää ne tähän postaukseen. Jos tämä on sinulle ok, laita viestiä niin katsotaan yksityiskohtat läpi.

Näin!

Nyt tiedät

  • kuinka liityt Adtractionin affiliate-verkostoon
  • haet sen sisällä oleviin ohjelmiin
  • haet henkilökohtaisen affiliate-linkin ja lisäät sen postaukseen
  • sekä haet bannerin koodin ja lisäät sen sivupalkkiin tai blogitekstiin.

Jos mieleesi tulee mitä tahansa kysyttävää, olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Tavoitat minut sähköpostilla asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi sekä Instagramin kautta @tiia_konttinen käyttäjällä.

Tässä postauksessa ei ole affiliate-linkkejä eikä -bannereita. Olen poistanut ne sen jälkeen, kun olen ottanut kuvakaappaukset ja kirjoittanut postauksen valmiiksi.

Muista kertoa affiliate-linkeistä avoimesti

Kuluttajansuojalain mukaan lukijoiden on tiedettävä kenen tuotteita markkinoidaan. Siksi affiliate-linkit on merkittävä aina selkeästi. Ensinnäkin blogitekstin alussa on mainittava, että postaus sisältää mainoslinkkejä tai affiliate-linkkejä ja ilmaistava, miten nämä linkit on merkitty. Itse käytän tällaista tekstiä (saat käyttää tätä):

”Postaus sisältää affiliate-linkkejä, linkit on merkitty selkeästi (*)-merkillä. Lue lisää postauksen lopusta”.

Postauksen loppuun kirjoitan tyypillisesti näin (tätäkin saat käyttää tai muokata mieleiseksi):

”Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkitty (*) -merkillä. Affiliate-linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Mikäli päädyt ostamaan suosittelemani tuotteen affiliate-linkkini kautta, saan siitä rahallisen komission. Komissio ei kasvata sinun maksamaa summaa vaan yritys tilittää minulle pienen siivun kiitokseksi siitä, että suosittelin heidän tuotettaan. Suosittelen vain tuotteita, joita olen itse käyttänyt tai todennut hyväksi. Älä koskaan osta tuotteita, joita et tarvitse.”

Mikäli affiliate-linkkejä ei merkitse, rikot kuluttajansuojalakia ja voit saada julkisen huomautuksen mainonnan eettiseltä neuvostolta. Tässä esimerkki ruotsalaisesta vaikuttajasta.

Lisätietoja:

 

Psst… Pinna postaus Pinterestiin

Kuinka hakea Adtractionin tarjoamiin affiliate-ohjelmiin

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tilaa uusimmat postaukset omaan sähköpostiin

Kirjoita sähköpostiosoite johon voin toimittaa sinulle uusimmat postaukset. Sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun kommunikaatioon.

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15