Millainen on sinun blogiäänesi (tone of voice)?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Millainen on sinun blogiäänesi (tone of voice)? Oman blogiäänen löytäminen ja siinä pitäytyminen on äärimmäisen tärkeää. Jokaisen bloggaajan ei tarvitse olla huumorimiehiä tai keksiä inspiroivia lauseita ollakseen uniikki. Jokaisella on oma uniikki tyylinsä. Sinun tehtäväsi on löytää omasi.

Millainen on sinun blogiäänesi (tone of voice)?

Pohdi seuraavia kysymyksiä ja listaa vastauksia itsellesi ylös.

 • Millainen persoonallisuus sinulla on?
 • Miten voit tuoda omaa persoonallisuuttasi esille?
 • Mikä tekee sinusta erilaisen muihin bloggaajiin nähden?
 • Millaisia tarinoita voit kertoa?
 • Millaisista ajankohtaisista aiheista voit kirjoittaa?
 • Miten voit välttää jargonia ja ammattikieltä tai slangia?
 • Kuinka pitkiä postauksesi ovat?
 • Missä järjestyksessä kuvat, kappaleet ja väliotsikot tulevat?
 • Millaisia kategorioita blogissasi on?
 • Mitä tageja eli tunnisteita käytät?
 • Miten linkität muihin vanhempiin postauksiin?
 • Millainen väri- ja kuvamaailma blogissasi on?

Muistettavaa blogisisältöä

Tänäkin päivänä on julkaistu yli 5 miljoonaa blogitekstiä (lähde: https://www.worldometers.info/blogs/).

Millainen on sinun blogiäänesi

Jos et ole muistettava, blogisi katoaa muiden blogien joukkoon nopeasti. Hätä ei kuitenkaan ole suuri! Vastaamalla yllä oleviin kysymyksiin olet jo päässyt lähemmäs sitä aitoa tyyliä, joka sinusta huokuu.

Oman blogiyleisön tunteminen ja ymmärtäminen auttaa sinua pitkälle. Ennen kuin tunnet yhteisösi ihmiset, sinun on kuitenkin kokeiltava eri asioita ja katsottava, mihin he tarttuvat.

Ei, he eivät ole kaloja, mutta fakta on, että tietyt postaukset, jotka on kirjoitettu tietyllä tyylillä, vetoavat yleisöön enemmän kuin toiset.

Luo tyylitiedosto

Tyylitiedostossa voit ottaa kantaa muun muassa siihen, millaisilla adjektiiveilla kuvailisit itseäsi ja blogiasi, mitä tiettyjä sanamuotoja haluat käyttää (esim. itse käytän blogipostaus-sanaa, en blogiartikkeli), millaista tekstiäsi on lukea ja mitä sanoja et missään nimessä halua käyttää blogissasi.

Lue myös tämä: Miten luot vahvan pohjan blogillesi?

Lue blogitekstisi ääneen

Yksi loistava keino oppia ja löytää oma bloggausääni on lukea omia blogitekstejä ääneen. Millainen fiilis sinulle niistä tulee? Mihin kiinnität huomiota? Onko tekstiä helppo lukea? Joudutko pysähtelemään paljon, koska sanojen kirjoitusmuodot ovat vaikeita?

Ääneen lukemisessa on myös se hyvä puoli, että pystyt arvioimaan, kuulostaako teksti siltä kuin puhuisit ystävälle. Tämä tuo sinua lähemmäs lukijaa. Teksti on myös keskustelevampaa.

Mitä enemmän kirjoitat, sitä helpommin tyylisi löytyy

Bloggaajana on tärkeää, että pyrit kirjoittamaan mahdollisimman paljon. Jo 30 minuuttia päivässä auttaa. Tärkeää on, ettet yritä olla joku muu kuin oikeasti olet. Uskalla olla oma itsesi ja kirjoita sillä tyylillä kuin parhaalta tuntuu.

Lue myös tämä: Kirjoittamisen ABC

Oikeinkirjoitukseen on saatavilla apua oikolukijoilta, joten pienet kirjoitusvirheet eivät alussa haittaa.

Millainen on sinun blogiäänesi (tone of voice)?

Tämänkin voi jakaa... kuten Primen tunnarit ;)

Näitä jaetaan eniten somessa

Miten tutkijasta tuli bloggaaja?

Sain vastikään palautetta eräältä Paikka kaikelle -blogin lukijalta. Hän kirjoitti ihailevansa ”määrätietoista brändin, konseptin ja toimenkuvan kehitystyötäni”. Olin näistä sanoista ilahtunut, mutta häkeltynyt. Olen kirjoittanut Paikka kaikelle -blogia lokakuusta 2014.

Näin uudistat blogisi viikossa [10 askeleen ohjeet]

Näin uudistat blogisi viikossa ja houkuttelet lisää lukijoita ja asiakkaita. Moni miettii pitkään millainen blogin ulkoasun pitäisi olla, jotta se houkuttelee lukijoita ja asiakkaita. Kaikista tärkeintä on, että blogin ulkoasu

Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Miltä sinusta tuntuisi tehdä töitä kotona ja rakentaa blogista tulovirta, joka tuo sinulle yli 27 000 euroa joka kuukausi? Tässä postauksessa kerron, miten tämä on mahdollista toteuttaa. Lukemalla postauksen loppuun

Milloin blogi kannattaa kaupallistaa?

Minulta kysytään usein, milloin blogi kannattaa kaupallistaa. Ja vastaan aina, että heti kun se on mahdollista ja perustyö on tehty. Niin kauan kuin kohtelet blogiasi harrastuksena, se tuottaa sinulle yhtä

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa

Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa. Tiedän sen tunteen, kun on innoissaan jostain. Ei millään malttaisi odottaa, että asiat tapahtuvat nopeasti. Ilmaisia blogeja on helppo perustaa muutamassa minuutissa ja jo 15